© Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Max Verstappen stuwt kaartverkoop Grand Prix van Duitsland

13 mrt. 07:15 Ruud Dimmers 0 reacties
De Formule 1 GP van Duitsland kan in 2018 rekenen op vollere tribunes dan bij eerdere edities. De Grand Prix van Duitsland staat al jaren onder druk en 2018 is het laatste contractjaar.

GP Duitsland in trek bij Nederlandse fans

Duitsland was decennialang een echt Formule 1 land, maar de laatste 10 jaar lopen de bezoekersaantallen flink terug bij de Grand Prixs. De belangstelling van de fans neemt niet alleen op het circuit af, maar ook het aantal televisiekijkers daalt al jaren. Dit ondanks de successen van Mercedes, Rosberg en Vettel.

Georg Seiler, woordvoerder van de Hockenheimring is blij met de populariteit van Max Verstappen. De voorverkoop voor de Duitse GP gaat erg goed, mede dankzij de Nederlandse fans.

"We hebben 50.000 kaarten verkocht en dat is 30% meer dan bij de editie van 2016. Dat komt waarschijnlijk door onze gewijzigde prijzen, waarbij kinderen tegen een zeer gunstig tarief naar de race mogen." 

"Ook Max Verstappen draagt bij aan de kaartverkoop. Er zijn ongeveer 10.000 tickets verkocht aan Nederlanders en we hebben zelfs een eigen Max Verstappen tribune", laat Georg Seiler aan Motorsport-Magazin.com weten.

Op een aantal circuits zijn speciale Max Verstappen tribunes in het leven geroepen. Zo ook op de Hockenheimring. Maar waarom is er geen Vettel tribune?

"Een Nederlandse ticketaanbieder heeft grote aantallen kaarten gekocht. De plaatsen zijn over meerdere tribunes verdeeld, maar de grootste  met 2000 stuks wordt de Verstappen tribune genoemd. Het is leuk om de fans in het oranje te zien." 

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen