Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen stuwt kaartverkoop Grand Prix van Duitsland

De Formule 1 GP van Duitsland kan in 2018 rekenen op vollere tribunes dan bij eerdere edities. De Grand Prix van Duitsland staat al jaren onder druk en 2018 is het laatste contractjaar.

Duitsland was decennialang een echt Formule 1 land, maar de laatste 10 jaar lopen de bezoekersaantallen flink terug bij de Grand Prixs. De belangstelling van de fans neemt niet alleen op het circuit af, maar ook het aantal televisiekijkers daalt al jaren. Dit ondanks de successen van Mercedes, Rosberg en Vettel. Georg Seiler, woordvoerder van de Hockenheimring is blij met de populariteit van Max Verstappen. De voorverkoop voor de Duitse GP gaat erg goed, mede dankzij de Nederlandse fans. "We hebben 50.000 kaarten verkocht en dat is 30% meer dan bij de editie van 2016. Dat komt waarschijnlijk door onze gewijzigde prijzen, waarbij kinderen tegen een zeer gunstig tarief naar de race mogen." " Ook Max Verstappen draagt bij aan de kaartverkoop. Er zijn ongeveer 10.000 tickets verkocht aan Nederlanders en we hebben zelfs een eigen Max Verstappen tribune", laat Georg Seiler aan Motorsport-Magazin.com weten.

Op een aantal circuits zijn speciale Max Verstappen tribunes in het leven geroepen. Zo ook op de Hockenheimring. Maar waarom is er geen Vettel tribune? "Een Nederlandse ticketaanbieder heeft grote aantallen kaarten gekocht. De plaatsen zijn over meerdere tribunes verdeeld, maar de grootste met 2000 stuks wordt de Verstappen tribune genoemd. Het is leuk om de fans in het oranje te zien."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"