© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Max Verstappen teleurgesteld: 'Het is alsof we in een andere klasse rijden'

28 jul. 2018 09:35 Ruud Dimmers 2 reacties
Het gebrek aan motorvermogen achtervolgt Max Verstappen en Red Bull ook op de Hungaroring. Zelfs op het bochtige circuit acht de Nederlander zichzelf kansloos voor de poleposition.

Red Bull zat er prima bij tijdens de vrije trainingen en Verstappen is tevreden over zijn afstelling, zo laat hij aan Ziggo Sport weten.

"De auto gaat gewoon goed, maar we zijn enorm langzaam op het rechte stuk. De auto voelde meteen goed aan en dat is belangrijk op dit circuit. Op elk type band zag het erg goed uit."

De tweede sector, het bochtige gedeelte van het circuit, is 'Red Bull land' en daar wint Verstappen tijd terug op de concurrentie. Wat is het geheim?

"Je moet een goede stabiliteit van de achterkant hebben, zonder dat je teveel onderstuur krijgt. Dat hadden we in de tweede training goed voor elkaar. Belangrijk is dat je goed de apex kunt raken, anders kom je niet goed uit voor de volgende bocht."

Optimistisch over de kwalificatie is Verstappen allerminst. Zoals wel vaker dit seizoen zat Red Bull er uitstekend bij tijdens de vrije trainingen, maar de Nederlander verwacht dat motorvermogen wederom de doorslag gaat geven.

"We hadden er gewoon een halve seconde voor moeten staan, dan hadden we een kans. Ferrari en Mercedes hebben goede stappen gemaakt. Het is net alsof we in een andere klasse rijden als je kijkt hoeveel we verliezen op de rechte stukken. We proberen wel op de tweede rij te komen, maar Mercedes zal ook stappen maken en in Q3 gaat die motor weer opengedraaid worden. Dan wordt het lastig voor ons."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen