Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen teleurgesteld in 'onzichtbare' party mode Renault

In Oostenrijk beschikten alle Renault-aangedreven teams over de langverwachte party mode van Franse makelij. Helaas was niet iedereen heel erg te spreken over die kwalificatiemodus.

Red Bull ging er op de Red Bull Ring weliswaar met de overwinning vandoor, maar dat had niks te maken met een verbeterde performance in de kwalificatie. In tegendeel, het gat naar Mercedes was groter dan we de laatste tijd gewend waren. "Ik heb weinig van die kwalificatiemodus gevoeld", zo liet Max Verstappen na afloop dan ook optekenen. "Er was wel sprake van iets meer vermogen, maar volgens valt er nog veel meer uit te halen." Verstappen kreeg bijval van teambaas Christian Horner, die de term 'party mode' in gesprek met AS wat overtrokken noemt: "Van een feestje was niet echt sprake, meer een hapje vooraf."

Zelfs Renault-fabrieksrijder Nico Hülkenberg had zijn bedenkingen bij de powerboost: "Er moet wat meer gebeuren om echt het verschil te kunnen merken. Het was in ieder geval niet wereldschokkend wat we er aan pk's bij hebben gekregen." McLaren's Fernando Alonso houdt ondertussen hoop op op verbetering: "Het was nu moeilijk om de oude situatie te vergelijken met de nieuwe situatie, maar ik vertrouw erop dat er meer aan zit te komen."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"