Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'Max Verstappen ten onrechte genomineerd voor Sportman van het jaar 2017'

Onlangs maakte de NOS*NSF bekend dat Max Verstappen samen met Tom Dumoulin en Sven Kramer is genomineerd voor Sportman van het jaar 2017. Voor Verstappen zelf telt deze prijs niet na een seizoen met 'slechts' twee overwinningen.

Ook drievoudig Olympisch kampioene, Anky van Grunsven, uit zo haar twijfels over de nominatie van Max Verstappen. In gesprek met De Telegraaf stelt ze duidelijk de beweegredenen van de jury om Verstappen te nomineren aan de kaak. "Wat doet Max Verstappen eigenlijk tussen de nominaties? Dat hij vorig jaar werd verkozen tot Sportman van het Jaar begrijp ik nog wel. Hij won toen als eerste Nederlander een Formule 1 race. Maar hem nu met twee overwinningen tussen kampioenen als Sven Kramer en Tom Dumoulin te plaatsen, doet afbreuk aan zijn eigen intenties."

De Olympische dressuurkampioene doet er vervolgens nog een schepje bovenop door te stellen dat Verstappen geen recht heeft op de titel Sportman van het Jaar. "Volgens mij moet je alleen de allerbesten van hun sport nomineren. In de Formule 1 is dat momenteel Lewis Hamilton, Max werd zesde en dat is slechter dan vorig jaar." Verstappen zelf heeft ook al laten weten dat hij niks op heeft met deze nominatie en dat hij bij de verkiezing dan ook niet aanwezig is.

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'