© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

'Max Verstappen ten onrechte genomineerd voor Sportman van het jaar 2017'

07 dec. 2017 06:45 Wanda Bisschop 1 reacties
Onlangs maakte de NOS*NSF bekend dat Max Verstappen samen met Tom Dumoulin en Sven Kramer is genomineerd voor Sportman van het jaar 2017. Voor Verstappen zelf telt deze prijs niet na een seizoen met 'slechts' twee overwinningen.

Max Verstappen heeft te weinig gepresteerd in 2017

Ook drievoudig Olympisch kampioene, Anky van Grunsven, uit zo haar twijfels over de nominatie van Max Verstappen. In gesprek met De Telegraaf stelt ze duidelijk de beweegredenen van de jury om Verstappen te nomineren aan de kaak.

"Wat doet Max Verstappen eigenlijk tussen de nominaties? Dat hij vorig jaar werd verkozen tot Sportman van het Jaar begrijp ik nog wel. Hij won toen als eerste Nederlander een Formule 1 race. Maar hem nu met twee overwinningen tussen kampioenen als Sven Kramer en Tom Dumoulin te plaatsen, doet afbreuk aan zijn eigen intenties."

De Olympische dressuurkampioene doet er vervolgens nog een schepje bovenop door te stellen dat Verstappen geen recht heeft op de titel Sportman van het Jaar.

"Volgens mij moet je alleen de allerbesten van hun sport nomineren. In de Formule 1 is dat momenteel Lewis Hamilton, Max werd zesde en dat is slechter dan vorig jaar."

Verstappen zelf heeft ook al laten weten dat hij niks op heeft met deze nominatie en dat hij bij de verkiezing dan ook niet aanwezig is.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen