Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen test deze week in Abu Dhabi

Deze week wordt op het circuit van Abu Dhabi een bandentest gehouden waarbij alle Formule 1 teams aanwezig zijn. Doel van de test is om de nieuwe Pirelli banden voor het F1-seizoen 2018 te testen. Max Verstappen neemt ook een dag plaat achter het stuur van zijn Red Bull.

Bij Red Bull krijgen Max Verstappen en Daniel Ricciardo beide één dag de tijd om de banden van Pirelli te testen. De Nederlander test op woensdag en Ricciardo op dinsdag. Pirelli legt de komende maanden de hand aan de definitieve samenstelling voor de bandencompounds voor 2018. Volgend jaar hebben de F1-teams de beschikking over liefst zeven droogweercompounds. Per Grand Prix selecteert Pirelli drie compounds. Nieuw zijn de roze hypersoft en blauwe superhard.

Max Verstappen wil de dag gebruiken om zoveel mogelijk informatie te verzamelen voor het nieuwe seizoen. " Het doel is om zoveel mogelijk info te krijgen over de nieuwe banden. Deze informatie kunnen we vervolgens toepassen in onze simulator." Op 26 februari 2018 worden de Formule 1 motoren voor het eerst gestart in Barcelona. Die dag begint de eerste wintertest ter voorbereiding op het F1-seizoen 2018.

Viaplay
x
Trucje Verstappen verklaart opzienbarend Red Bull-trucje