© Getty Images/ Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Max Verstappen test deze week in Abu Dhabi

27 nov. 2017 06:00 Ruud Dimmers 0 reacties
Deze week wordt op het circuit van Abu Dhabi een bandentest gehouden waarbij alle Formule 1 teams aanwezig zijn. Doel van de test is om de nieuwe Pirelli banden voor het F1-seizoen 2018 te testen. Max Verstappen neemt ook een dag plaat achter het stuur van zijn Red Bull.

Bandentest voor Max Verstappen in Abu Dhabi

Bij Red Bull krijgen Max Verstappen en Daniel Ricciardo beide één dag de tijd om de banden van Pirelli te testen. De Nederlander test op woensdag en Ricciardo op dinsdag.

Pirelli legt de komende maanden de hand aan de definitieve samenstelling voor de bandencompounds voor 2018. Volgend jaar hebben de F1-teams de beschikking over liefst zeven droogweercompounds. Per Grand Prix selecteert Pirelli drie compounds. Nieuw zijn de roze hypersoft en blauwe superhard.

Max Verstappen wil de dag gebruiken om zoveel mogelijk informatie te verzamelen voor het nieuwe seizoen.

"Het doel is om zoveel mogelijk info te krijgen over de nieuwe banden. Deze informatie kunnen we vervolgens toepassen in onze simulator."

Op 26 februari 2018 worden de Formule 1 motoren voor het eerst gestart in Barcelona. Die dag begint de eerste wintertest ter voorbereiding op het F1-seizoen 2018.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen