Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen tweede tijdens derde training GP Bahrein

Max Verstappen heeft de laatste vrije training als tweede afgesloten. De Red Bull-coureur gaf daarbij een halve seconde toe op Kimi Raikkonen.

De derde vrije training begon vrij rustig, waarbij alle coureurs hun traditionele installatieronden reden. Vervolgens werd het stil in Bahrein, waarbij de coureurs uit hun auto's stapten en genoten van het zonnetje. Pas na bijna 20 minuten stonden de eerste tijden op het scorebord. Valtteri Bottas klokte een 1.30,7 op de supersofts en bleef teamgenoot Hamilton twee tienden voor. Raikkonen sloot aan op een derde positie op vier tienden. Max Verstappen en Daniel Ricciardo stonden lange tijd in de pits en kwamen pas halverwege de training op de baan.

Verstappen en Ricciardo verschenen met een half uur te gaan eindelijk op de baan en gebruikten de soft band. De Nederlander ging op de hardere soft banden direct naar de tweede tijd achter Valtteri Bottas. Ricciardo maakte een fout in de laatste bocht en kwam op dat moment niet verder dan een vierde plaats. Sebastian Vettel was op de supersofts nipt sneller dan Bottas en Verstappen. Kimi Raikkonen verpletterde de snelste tijd met liefst acht tienden op een nieuwe set van de supersoft banden. Hamilton verpeste zijn ronde op een nieuwe set van de supersofts en gaf acht tienden toe op Raikkonen. Max Verstappen en Daniel Ricciardo kwamen in de laatste minuten van de training in actie op een nieuwe set van de supersoft banden. In de eerste sector moest de Nederlander al vier tienden toegeven, maar de middelste en laatste sector waren wel goed. Het bracht de Nederlander de tweede tijd op een halve seconde. In zijn rustige ronde naar de pits kwam het bijna tot een botsing met Raikkonen die de pits uitreed. De Fin sloot de training als snelste af voor Verstappen en Ricciardo.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"