© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Max Verstappen tweede, Vettel snelste in tweede training Hongarije

27 jul. 2018 16:30 Ruud Dimmers 0 reacties
De onderlinge verschillen tijdens de tweede vrije training waren erg klein tussen de teams van Red Bull en Ferrari. Het was Vettel die uiteindelijk 0,074 sneller was dan Verstappen en de dag daarmee als snelste afsloot op de Hungaroring.

Red Bull en Ferrari vooraan

Onder tropische omstandigheden begonnen de coureurs aan de tweede vrije training. Daar waar het in de eerste training de beide Red Bulls waren die meteen naar buiten gingen, waren het nu de beide Mercedessen die als eerste het gaspedaal intrapten. Op de soft band ging Hamilton naar een 1.17,8.

De verschillen vooraan waren zeer klein met een 1.17,5 voor Verstappen Ricciardo en Hamilton. Op de plaatsten vijf en zes vonden we de beide Ferrari's terug.

Met een uur te gaan wisselden de Mercedessen en Ferrari's naar de ultrasoft band. Vettel dook als eerste de 1.16 in met een 1.16,8 waarmee hij op dat moment zeven tienden los was van de rest van het veld.

Max Verstappen antwoordde met een 1.16,908 waarmee hij 0,074 langzamer was dan Vettel. Tijdens zijn ronde verloor hij drie tienden in de eerste sector, maar won Red Bull veel tijd in de bochtige tweede sector.

Na de eerste runs op de ultrasoft band gaven Ferrari en Red Bull elkaar nauwelijks wat toe: Vettel, Verstappen Ricciardo en Raikkonen zaten binnen drie tienden van elkaar. Op de plaatsten vijf en zes vonden we Mercedes terug, maar Hamilton en Bottas kenden geen foutloze run. Dat kan ook gezegd worden van Vandoorne die spinde doordat hij met een wiel over het gras reed.

De long runs van de topteams gaven een redelijk duidelijk beeld. Ferrari en Red Bull ontliepen elkaar nauwelijks, maar Mercedes moest toch enkele tienden per ronde toegeven op de ultrasoft en soft band.

De Formule 1-fans lijken zich op te kunnen maken voor een spannend weekend met kleine verschillen tussen de topteams. Voor Stoffel Vandoorne is het te hopen dat de rest van het weekend beter verloopt. De Belg sloot de training af op een negentiende positie.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen