© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

"Max Verstappen vecht voor wereldtitel in 2018'

14 mrt. 2018 07:45 Wanda Bisschop 0 reacties
Nog een dikke week te gaan en dan barst het nieuwe Formule 1 seizoen los. Wie heeft zijn huiswerk in de wintermaanden het beste gedaan én hoe worden de kansen van Max Verstappen dit jaar ingeschat?

Red Bull maakt het Mercedes dit jaar lastig

De periode van testen is inmiddels voorbij voor de Formule 1 teams. Het is nu een kwestie van de laatste puntjes op de i zetten alvorens het hele circus afreist naar de openingsrace in Melbourne.

Zoals gebruikelijk de laatste seizoenen begint ook Mercedes dit jaar weer als dé grote favoriet voor de wereldtitel. Toch lijkt het erop dat de strijd vooraan spannender dan ooit gaat worden.

Althans volgens voormalig Formule 1 coureur Giedo van der Garde maakt het team van Red Bull een goede kans om het Mercedes flink lastig te maken in 2018.

Tegenover Motorsport.com verklaart Van der Garde waarom hij de kansen van Red Bull dit jaar hoog ingeschat.

"Ik zie in Red Bull een sterker team dan Ferrari en denk dan ook dat ze heel dicht bij Mercedes kunnen komen. Zowel Max Verstappen als Daniel Ricciardo gaan dit seizoen veelvuldig meestrijden voor de overwinningen."

Vorig jaar stond voor Red Bull Racing vooral in het teken van een inhaalrace nadat ze in de eerste seizoenshelft op grote achterstand stonden. Dit jaar heeft de Oostenrijkse renstal hun zaken duidelijk beter voor elkaar. Het enige nadeel is dat Red Bull nog steeds niet beschikt over een zogenaamde kwalificatiemodus. Toch verwacht Van der Garde dat zowel Verstappen als Ricciardo een serieuze gooi naar de wereldtitel gaan doen.

"Misschien zijn ze niet de sterksten in de kwalificatie omdat de Renault-motor geen extra boost heeft maar in de races is Red Bull altijd sterk. Ze zijn goed met de banden en de strategie plus beide rijders kunnen geweldig inhalen. Dit jaar gaan Verstappen en Ricciardo echt meevechten voor de wereldtitel."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen