Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen vergeeft steward in Austin niet voor tijdstraf

Voorafgaande aan de GP van Brazilië had F1 analist Martin Brundle een uitgebreid interview met Max Verstappen. Onder meer zijn verloren podium tijdens de Formule 1 race in Amerika kwam aan bod.

Verstappen was met een geweldige opmars bezig tijdens de Grote Prijs van Amerika en leek op weg te gaan naar het podium. Met een alles of niets poging verschalkte hij uiteindelijk nog Kimi Raikkonen maar de wedstrijdleiding zag dit helaas anders. Vlak voor de podiumceremonie kreeg de Nederlander te horen dat hij een tijdstraf van vijf seconden had gekregen en dat hij daardoor niet derde maar vierde was geworden. Verstappen was furieus en liet dit toen ook duidelijk blijken. In gesprek met Martin Brundle laat Verstappen weten dat hij de beslissing nog steeds onjuist vindt maar dat hij blij is dat hij vervolgens in Mexico het recht heeft gezet.

"Ik zal die beslissing nooit accepteren omdat ik het nog steeds onjuist vind. Mijn overwinning daarna in Mexico voelde dubbel zo goed aan. Ik kon revanche nemen voor wat er een week eerder was gebeurd. Ik wilde iedereen laten zien dat ik liever op de baan antwoord geef in plaats van ernaast." "Wat ik direct na de race in Austin heb gezegd, was misschien niet juist maar ik was gewoon heel erg kwaad. Ik denk dat ik in Mexico op de juiste manier heb gereageerd." Bekijk hieronder het uitgebreide interview met Martin Brundle en Max Verstappen in Brazilië.

BxHINnO-ugM

Viaplay
x
GP China Verstappen houdt kaarten tegen de borst: "We betreden het onbekende"