Max Verstappen vergelijkt zichzelf met stuntelende doelman Liverpool

29 mei 2018 08:45 Ruud Dimmers 0 reacties
Topsporters maken fouten en soms zelfs blunders. Max Verstappen en Loris Karius gingen dit weekend opzichtig in de fout. Het maakt ze alleen maar sterker, aldus de Nederlander.

'Hij zal hier ook van leren'

Max Verstappen verspeelde een mogelijke zege met een crash in Monaco, terwijl Liverpool doelman Karius twee kapitale blunders maakte tijdens de Champions League finale. Beide sportmannen werden met de grond gelijk gemaakt, maar gaan revanche nemen.

"Hij zal hier ook van leren. Uiteindelijk wordt hij een betere doelman. Natuurlijk was dit wel de finale, maar als hij volgend jaar een goed seizoen draait ziet de wereld er weer anders uit voor hem. Als hij zijn plaats in de basis houdt dan wordt hij alleen maar sterker", meldt Verstappen aan De Telegraaf.

Over zijn eigen situatie zegt de Nederlander het volgende: "Je moet je er overheen zetten en je focussen op de volgende race. Ik kan het nu toch niet meer veranderen. Het was een harde leerschool voor mij."

"Ik had in de bocht daarvoor een Renault voor me en verloor heel even mijn ritme. Je verliest dan heel even je concentratie en ik stuurde net te vroeg in."

Dat Ricciardo de race won was extra zuur voor Verstappen.  "Ja, er zat een podiumplaats in. Maar je kan urenlang daarover blijven praten, het verandert toch niets meer."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen