© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Max Verstappen vergooit kans op zege met fouten in China

15 apr. 2018 09:49 Ruud Dimmers 1 reacties
Max Verstappen heeft zichzelf ernstig tekort gedaan tijdens de Grand Prix van China. De Nederlander ging in de fout tijdens gevechten met Hamilton en Vettel. Een touche met de Ferrari-coureur leverde hem een terechte straf op van 10 seconden. Teamgenoot Ricciardo stal de show en ging als een warm met door de boter om de zege te pakken.

Verstappen gooit eigen glazen in bij GP China

Max Verstappen begon de GP van China vanaf een vijfde startplaats. De Nederlander had een geweldige start en pakte zowel Hamilton als Raikkonen in de eerste bochten.

Op zijn zachte ultrasoft band was het belangrijk om een goede openingsstint de rijden. Dat slaagde maar deels want de Nederlander was niet sneller dan Bottas voor hem en Raikkonen en Hamilton achter hem. De spanning was in deze fase van de race ver te zoeken.

In ronde 18 was er de pitstop voor Max Verstappen die naar de medium band wisselde om de race uit te rijden. Zijn stop werd direct gevolgd door Ricciardo en Hamilton, maar Raikkonen en Vettel reden langer door. De Duitser verloor daarbij de leiding in de race aan Bottas. Raikkonen viel bij zijn stop terug naar de zesde plaats.

In ronde 32 kwam er een cruciale Safety Car op de baan na aanleiding van een touche tussen de beide Toro Rosso-coureurs. Max Verstappen dook direct de pits in voor een nieuwe set van de soft band, met als doel om aan te vallen. Bottas, Vettel en Hamilton reden op de medium banden die al minimaal 10 ronden oud waren.

Teamgenoot Daniel Ricciardo pakte ondertussen de vijfde plaats van Kimi Raikkonen en sloot aan bij Vettel, Hamilton en Verstappen. De Nederlander nam vervolgens teveel risico door te proberen om Hamilton buiten om te halen en ging kort van de baan. Ricciardo deed een ronde later voor hoe je Hamilton wel voorbij komt door geduldig te wachten tot het einde van het rechte stuk en DRS te gebruiken.

Verstappen remde in remde in ronde 42 Hamilton uit met een cleane inhaalactie en ging vervolgens met Ricciardo op jacht naar Vettel en Bottas. Aan het einde van het rechte stuk ging het mis toen Verstappen de Ferrari van Vettel raakte en beide coureurs spinde. Een duidelijke fout van de Nederlander.

Ondertussen liet teamgenoot Daniel Ricciardo zien hoe het wel moest en pakte de leiding in de race. Verstappen werd door de wedstrijdleiding bestraft met een tien seconden straf voor de aanrijding met Vettel. Voor Max zat er niet meer in dan een vijfde plaats, waarmee de GP van China een harde leerschool werd voor Verstappen.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen