Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen verliest halve seconde per ronde op rechte stuk

Het GP-weekend in Brazilië is voorlopig nog niet het weekend van Max Verstappen en Red Bull. De F1-coureur start morgen als vierde, maar kon geen vuist maken tegen Ferrari en Mercedes.

Voor aanvang van het weekend was Max Verstappen al voorzichtig in zijn voorspelling. Het Braziliaanse circuit van Interlagos is een kort rondje dat bestaat uit een lang recht stuk, gevolgd door de Senna S-es en wederom een lang recht stuk. In het tragere deel dat daarna volgt is de Red Bull competitief, maar op de rechte stukken verliest het team een halve seconde per ronde. De vierde positie was dan ook het maximale voor Verstappen die het bekende verhaal vertelde na afloop van de training. " We komen gewoon tekort op de rechte stukken. In de bochten zag het er allemaal niet zo slecht uit. Een halve seconde op het recht stuk, dat is fors." Dankzij de crash van Lewis Hamilton start Verstappen als vierde. Een zeldzaam foutje van de wereldkampioen. " Dat kan de beste overkomen. Ik had geen moeite met de grip, maar het zijn momentopnames en breekt de auto uit dan kan je dat lastig opvangen."

De zege lijkt te hooggegrepen maar vanaf een vierde positie moet een podiumplaats mogelijk zijn. Morgen wordt het met 26 graden zes graden warmer dan tijdens de kwalificatie. Een voordeel voor Red Bull. " Onze auto presteert altijd beter als het warmer is." Inhalen is lastig op Interlagos en Verstappen wil dan ook bij de start al toeslaan. De Nederlander zit in de sandwich bij Vettel en Raikkonen. De race start om 17:00 en is live te volgen op Racingnews365.nl. Wie gaat de race winnen en op welke positie finisht Verstappen? Laat je voorspelling hieronder achter.

Viaplay
x
LIVE Reacties na bizar einde sprintkwalificatie