© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Max Verstappen verliest podiumplaats door tijdstraf bij GP Italië

02 sep. 2018 16:30 Ruud Dimmers 8 reacties
Max Verstappen kende een verrassend goede Grand Prix van Italië. De Nederlander sloeg toe bij de start en lag bijna de hele wedstrijd op de derde positie, maar verloor deze na een tijdstraf voor een touche met Bottas.

Vanaf een vijfde positie begon Max Verstappen aan de Grand Prix van Italië. De Nederlander wist dat hij alleen een kans had bij de start en ging gretig de eerste chicane in, waarbij hij Bottas passeerde. Door contact tussen Vettel en Hamilton, met een spin van de Duitser tot gevolg lag Verstappen verrassend op de derde positie.

Als gevolg van diverse incidenten kwam de Safety Car kort op de baan. Verstappen wist bij de herstart zijn derde positie te behouden, maar had Bottas al direct onder de achtervleugel.

De Fin hield de Nederlander in de gehele openingsfase eenvoudig bij, waarbij het gat ongeveer één seconde bedroeg. Bottas profiteerde daarbij optimaal van de slipstreammogelijkheden.

In ronde 19 voerde Bottas de druk vol op en viel bij de eerste bocht aan, waarbij Verstappen rechtdoor schoot. Tot aan zijn pitstop in ronde 27, waarbij Max naar de soft banden wisselde, bleef het gat met Bottas constant.

Door zijn stop viel Verstappen terug naar de zesde positie, waarbij ook Vettel hem voorbij was. De Nederlander passeerde de nog niet gestopte Ocon in ronde 29, wat hem de vijfde positie bracht.

Het team van Mercedes koos ervoor om zeer lang door te rijden, waardoor Bottas kortstondig aan de leiding ging. Na een stop van Vettel in ronde 30 schoof Verstappen weer op naar de vierde positie.

Verstappen kon optimaal profiteren van het knechtenwerk van Bottas die van de teamleiding van Mercedes zo lang mogelijk moest proberen om Raikkonen op te houden. Hierdoor kwam de Fin achter de Red Bull-coureur weer op de baan na zijn pitstop.

Voor de Nederlander was het zaak om Bottas nog vijftien ronden achter zich te houden, waarbij de Mercedes-coureur veel nieuwere banden had. Met nog dertien ronden te gaan zat Bottas weer pal onder de achtervleugel van de Red Bull.

Bottas probeerde het wederom aan het einde van het rechte stuk, waarbij Verstappen er alles aan deed om de Fin achter zich te houden. Bij het aanremmen voor de eerste chicane raakten de beide coureurs elkaar, wat Verstappen aan te rekenen viel. De wedstrijdleiding gaf hem een tijdstraf van vijf seconden, waardoor de podiumplaats in rook op ging. Uiteindelijk werd een derde positie slechts een vijfde, omdat ook Vettel binnen vijf seconden van Verstappen finishte.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen