© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Max Verstappen verrast met derde startplaats in Maleisië

30 sep. 2017 12:01 Ruud Dimmers 0 reacties
Lewis Hamilton kende een zeer goede dag in Maleisië. De Brit pakte de pole voor de race van morgen en profiteerde optimaal van de pech van concurrent Vettel. Max Verstappen had een uitstekende kwalificatie en start vanaf de derde plaats.

Hamilton slaat hard toe in Maleisië, drama voor Vettel

In het eerste deel van de kwalificatie zat de spanning met name bij Ferrari en Sebastian Vettel. De Duitser moest na afloop van de derde training zijn motor wisselen, maar in zijn eerste run had hij technische problemen. Een race tegen de klok volgde voor het team om zijn auto op tijd gereed te krijgen, maar het team slaagde daar niet in. Hierdoor start Vettel als twintigste en laatste.

De topteams kozen allemaal voor een setje van de soft banden om hun tijd in Q1 neer te zetten. Max Verstappen zat er prima bij met een tweede tijd achter Lewis Hamilton. Achteraan was het spannend, maar waren het uiteindelijk Grosjean, Magnussen, Wehrlein, Ericsson en Vettel die afvielen.

In Q2 kwamen alle coureurs in actie op de supersoft banden. Vooraan was het extreem spannend tussen Raikkonen, Verstappen en Hamiton die elkaar minder dan één tienden toegaven. Raikkonen en Verstappen waren tevreden met hun run en beperkten zich tot een run. Ricciardo, Bottas en Hamilton gingen nog een tweede keer naar buiten.

Bottas pakte de snelste tijd voor Raikkonen, Verstappen, Hamilton en Ricciardo, waarbij de top vijf extreem dicht bij elkaar zat.

Het was dringen voor de laatste plaatsen in de top 10. De beide McLaren's wisten zich wederom te kwalificeren voor Q3. Massa, Palmer, Stroll, Sainz en Gasly vonden hun Waterloo.

De strijd om de pole ging verder in de top 10 kwalificatie. Alle ogen waren gericht op het team van Mercedes, dat hun motor in Q3 nog wat verder op kon draaien.

Lewis Hamilton nam in zijn eerste run al een voorschot op de pole en bleef Raikkonen twee tienden voor. Daarachter waren het Ricciardo, Verstappen en Bottas.

In de laatste run wist Max Verstappen zichzelf naar de derde plaats te rijden. Kimi Raikkonen kwam 0,045 tekort op Lewis Hamilton die uitstekende zaken deed. 

Lewis Hamilton pakte de pole en deed uitstekende zaken.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen