Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen verwacht geen overwinning meer in 2017

Teambaas Christian Horner sprak tijdens de zomerstop nog de onrealistische doelstelling uit om in de laatste negen races meer punten te scoren dan Ferrari. De kwalificatie voor de GP van België liet ook direct zien waarom zijn doelstelling veel te ambitieus is: Red Bull kwam wederom veel tekort.

Max Verstappen liet voor het GP-weekend in België al weten dat hij niet in wonderen gelooft. De kwalificatie liet nogmaals zien dat Red Bull veel tekort komt ten opzichte van Mercedes en Ferrari. Verstappen kwalificeerde zichzelf als vijfde op een kleine seconde achterstand. Vader Jos Verstappen liet aan Ziggo al weten dat hij geen zeges meer verwacht in 2017 voor Max. Zoonlief sloot zich daar bij aan. " Daar heeft hij gelijk in. Als er niets geks gebeurt win ik geen race in 2017. We zijn daar gewoon te langzaam voor."

Wederom werd pijnlijk duidelijk dat het vooral motorvermogen is dat Red Bull mist. Het stratencircuit in Singapore zou de beste kans kunnen zijn op een overwinning in 2017. Max Verstappen gelooft daar niet in. " Het is lastig te voorspellen, maar als je hier 8 of 9 tienden te langzaam bent dan verwacht ik daar niet ineens een wonder. Het gat is gewoon te groot."

Viaplay
x
LIVE Reacties na verrassende eerste vrije training GP China