Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen hoopt op mooie afsluiting van seizoen

Max Verstappen had in Singapore zijn zinnen gezet op het podium. Vooral na zijn geweldige kwalificatie lag de weg naar het podium en een mogelijke overwinning voor hem in het verschiet. Helaas mocht het opnieuw niet zo zijn.

Het team van Red Bull Racing had hoge verwachtingen rondom de GP van Singapore. Op het bochtige stratencircuit waarbij motorvermogen van ondergeschikt belang is moest het gaan gebeuren. Zowel Verstappen als Ricciardo vlogen dan ook uit de startblokken en waren razendsnel onderweg. Met een knappe tweede en derde startplek leek de weg open voor een dubbele podiumfinish en misschien zelfs wel de zege. Zo ver kwam het voor de Nederlander helaas niet, zijn race was na amper 200 meter al voorbij. Verstappen baalt dan ook over zijn gemiste kans op de zege. "We doen het altijd goed op stratencircuits en vooral Singapore was onze beste kans op de overwinning."

Met nog slechts zes races te gaan, beseft Max Verstappen dat het knokken wordt om nog een podiumplaats te behalen dit seizoen "Er staan nog een paar circuits op de kalender waarop het voor ons lastig wordt om vooraan mee te vechten. Ik denk echter wel dat we dichterbij aan de concurrentie zijn gekomen." De 19-jarige Red Bull coureur beleeft helaas een teleurstellend seizoen. Slechts éénmaal stond hij op het podium, namelijk een derde plek in de GP van China. Op de vraag of hij zich misschien verheugt op het einde van dit seizoen laat hij het volgende weten. "Er komen nog een aantal circuits waarop we een mooi resultaat kunnen behalen. Dat is het enige waarop ik mij verheug."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi