Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen verwacht geen wonderen van Renault-motor

Motorleverancier Renault heeft een upgrade meegenomen naar de GP van België. Max Verstappen verwacht niet dat deze upgrade het verschil gaat maken, of het gat weet te dichten richting Mercedes en Ferrari.

Gewijzigde hardware en software voor de Renault-motor moet een volgend stapje in de juiste richting zijn. Verstappen is niet bijzonder positief en verwacht er weinig van. " Het is meer het fine-tunen van de motoren. Ik verwacht daar geen wonderen van, want het gaat over het optimaliseren van de mapping van de motor. Er komen niet ineens PK's bij."

Red Bull heeft een zeer aanvallende bandenkeuze voor de GP van België, waarbij het kiest voor erg veel van de zachtere banden. Dit in tegenstelling tot Ferrari en Mercedes. Of het de goede keuze is weet Verstappen morgen na de eerste vrije trainingen. " Dat kan ik morgen pas beoordelen. Dan weten we hoe de balans van de auto is op de diverse compounds en wat de bandenslijtage is. Op die manier bepalen we de tactiek voor de rest van het weekend."

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden