Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen verwacht meer spektakel in Bahrein en China

Als fan zou Max Verstappen de televisie hebben uitgezet tijdens de Grand Prix van Australië. De race was dodelijk saai, maar Verstappen denkt dat dit in Bahrein een ander verhaal kan zijn.

Inhalen was zo goed als onmogelijk in Australië. Max Verstappen zat zelf vast achter Kevin Magnussen en Fernando Alonso en zag geen kans ze te passeren. Het is momenteel het grootste probleem in de Formule 1. Een probleem dat volgens Verstappen niet snel kan worden opgelost. "Het direct aanpassen van de reglementen is onmogelijk. Teams zullen daar nooit overeenstemming over bereiken. Een dergelijk proces gaat gepaard met hoge kosten en het duurt minstens twee of drie jaar voordat je iets erdoor krijgt. Reglementen die het inhalen bevorderen, laten dus nog wel even op zich wachten."

Nu werd het gebrek aan inhaalacties in Australië versterkt door de aard van het circuit. Bahrein kan dan ook een ander verhaal zijn, aldus Verstappen in gesprek met het programma Peptalk . "In Bahrein en China zal er sowieso meer actie zijn. Dat zijn circuits waar je beter kan inhalen. Met de Grand Prix van Australië hebben we direct één van de moeilijkste Grand Prixs gehad."

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'