© Getty Images / Red Bull

Nieuwsoverzicht

Max Verstappen vierde, Bottas snelste in zeer rommelige training

07 okt. 2017 06:00 Rik Alkema 0 reacties
De derde vrije training voor de Formule 1 GP van Japan is erg rommelig verlopen. In het uur dat de coureurs hadden om de laatste dingen uit te testen, lag de sessie twee keer stil door een crash. In de overgebleven minuten was het daardoor zeer druk op de baan, waardoor niet iedereen een goede run kon maken.

Bottas en Raikkonen crashen in derde training

Na 40 minuten had Max Verstappen dan ook slechts zeven ronden gereden in Japan, waarvan hij er twee moest afbreken. 

De eerste neutralisatie was met nog 35 minuten op de klok, door een fout van Valtteri Bottas. De Fin kwam op het gras terecht en probeerde zijn fout nog te herstellen. Dat lukte echter niet, waardoor hij de vangrail raakte en de onderdelen in een spoor over de weg lagen.

Toen dat alles was opgeruimd deed Kimi Raikkonen een paar minuten later ook een duit in het zakje. De andere Fin schoof eraf in zijn Ferrari en knalde in de muur. Een tweede kortstondige rode vlag was het gevolg.

In de minuten die overbleven probeerden iedereen nog een kwalificatiesimulatie te doen, maar door de drukte op de baan viel dat bij sommigen in het water.

De echt snelle tijden bleven dan ook uit. Uiteindelijk bleef de snelste tijd van Valtteri Bottas staan en stond Lewis Hamilton daar slechts 14 duizendste vanaf.

Sebastian Vettel volgde op zo'n drie tienden, terwijl Max Verstappen acht tienden moest toegeven en zijn teamgenoot Daniel Ricciardo net voorbleef.

Door de vele onderbrekingen en het missen van de tweede vrije training is het lastig te bepalen wie het snelst is in Japan. Om 08:00 uur Nederlandse tijd zullen we meer weten, dan begint de kwalificatie voor de GP van Japan.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen