Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen vierde in door regen verstoorde training

Max Verstappen zat er goed bij tijdens de tweede training. De Nederlander eindigde als vierde, maar het gat naar Mercedes en Ferrari was een stuk kleiner. Lewis Hamilton was de snelste man, maar daarachter waren de verschillen erg klein.

De tweede training kende een rustig begin, waarbij de topteams in het eerste half uur nog verstoppertje speelden. Na veertig minuten kwamen alle toppers in actie op de ultrasoft banden. Direct was het Hamilton die als eerste in de 1.44 dook en Raikkonen, Bottas en Verstappen voorbleef. In het tweede deel van de training was er de dreiging van regen, waardoor de teams allemaal wat vroeger naar buiten gingen. Red Bull probeerde daarbij enkele vleugelinstellingen. Ricciardo reed in zijn eerste run op supersoft de snelste sectortijden van iedereen in de snelle eerste en laatste sector. De teams werkten hun traditionele langere runs af tijdens het tweede deel. Daarbij waren de onderlinge verschillen niet heel groot. Met nog een half uur te gaan kwam er de melding van de eerste regendruppels, gevolgd door een stevige bui. Daarmee stond de uitslag van de training ook direct vast.

Daniel Ricciardo ging met nog tien minuten te gaan de baan op met een set intermediates, maar had teveel last van aquaplaning. Zijn voorbeeld werd gevolgd door Fernando Alonso die het ook onverantwoord vond. Andere coureurs waagden zich niet op de baan, die blank stond door de regen.

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'