© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Max Verstappen vierde in door regen verstoorde training

25 aug. 2017 15:28 Ruud Dimmers 0 reacties
Max Verstappen zat er goed bij tijdens de tweede training. De Nederlander eindigde als vierde, maar het gat naar Mercedes en Ferrari was een stuk kleiner. Lewis Hamilton was de snelste man, maar daarachter waren de verschillen erg klein.

Regenbui verstoort tweede training

De tweede training kende een rustig begin, waarbij de topteams in het eerste half uur nog verstoppertje speelden. Na veertig minuten kwamen alle toppers in actie op de ultrasoft banden. Direct was het Hamilton die als eerste in de 1.44 dook en Raikkonen, Bottas en Verstappen voorbleef. 

In het tweede deel van de training was er de dreiging van regen, waardoor de teams allemaal wat vroeger naar buiten gingen. Red Bull probeerde daarbij enkele vleugelinstellingen. Ricciardo reed in zijn eerste run op supersoft de snelste sectortijden van iedereen in de snelle eerste en laatste sector. 

De teams werkten hun traditionele langere runs af tijdens het tweede deel. Daarbij waren de onderlinge verschillen niet heel groot. Met nog een half uur te gaan kwam er de melding van de eerste regendruppels, gevolgd door een stevige bui. Daarmee stond de uitslag van de training ook direct vast.

Daniel Ricciardo ging met nog tien minuten te gaan de baan op met een set intermediates, maar had teveel last van aquaplaning. Zijn voorbeeld werd gevolgd door Fernando Alonso die het ook onverantwoord vond. Andere coureurs waagden zich niet op de baan, die blank stond door de regen.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen