© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Max Verstappen vierde in eerste training België

25 aug. 2017 11:30 Ruud Dimmers 0 reacties
Max Verstappen kende een degelijk begin van het Grand Prix weekend in België. De Red Bull-coureur noteerde een vierde tijd. Vooraan was het Kimi Raikkonen die nipt sneller was dan Hamilton, maar daarvoor wel de zachtste banden nodig had.

Raikkonen snelste, Mercedes ijzersterk

De eerste vrije training begon met problemen voor Fernando Alonso. De Spanjaard reed tergend langzaam over het circuit na problemen met zijn McLaren. Toen de training eenmaal onderweg was ging Felipe Massa er direct vanaf in de Williams. Daarbij reed de Braziliaan de hele linkerkant van zijn Williams aan gort.

Nadat de sessie was hervat vonden we Daniel Ricciardo direct vooraan. De beide Red Bulls reden daarbij op de ultrasoft banden, daar waar Ferrari en Mercedes kozen voor de supersoft. Lewis Hamilton stond halverwege de training vooraan op de supersoft banden. Max Verstappen was op dat moment goed voor een vijfde tijd.

In het laatste half uur gingen de tijden verder naar beneden. Lewis Hamilton declasseerde de concurrentie door op de hardste band, de soft, de snelste tijd te zetten. Max Verstappen en Daniel Ricciardo gaven op de zachte ultrasoft banden liefst zeven tienden toe. Zelfs Sebastian Vettel kwam op de ultrasoft banden niet aan de tijd van Lewis Hamilton, iets dat Kimi Raikkonen net lukte.

Mercedes zag er ijzersterk uit in de eerste training en Red Bull lijkt er vooralsnog niet aan te pas te komen. Verstappen en Ricciardo gaven acht tienden toe op Kimi Raikkonen. Beide teams reden op dezelfde banden. Stoffel Vandoorne vonden we terug op de tiende plaats.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen