© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Max Verstappen vierde in eerste training Brazilië

10 nov. 2017 14:29 Ruud Dimmers 0 reacties
Max Verstappen is het weekend in Brazilië begonnen met een vierde tijd. In zijn Red Bul moest de Nederlander een halve seconde toegeven op Lewis Hamilton. Mercedes maakte de dienst uit tijdens de eerste vrije training.

Mercedes domineert eerste training

Bij de start van de eerste vrije training was het Max Verstappen die in de openingsfase de snelste tijd noteerde. Vervolgens waren het de beide Mercedes-coureurs die op soft banden naar de snelste tijd gingen. De eerste 1.09 van het weekend kwam al snel op de klokken.

In zijn tweede run noteerde Verstappen een zesde tijd op een seconde achterstand van de beide Mercedessen. Massa stond op dat moment verrassend op de derde plaats. Drama was er wederom voor Brendon Hartley die weer een Renault-motor in rook op zag gaan. Teamgenoot Pierre Gasly kwam niet verder dan vijf ronden ook door een motorprobleem.

In het tweede deel van de training gingen de tijden verder naar beneden. Hamilton noteerde een 1.09,2 op de supersofts voor Bottas. Daarachter waren het Raikkonen en Verstappen die elkaar weinig toegaven, maar wel een halve seconde prijsgaven op Hamilton.

Het laatste half uur werd gebruikt voor de langere runs. Daarbij werden de tijden niet meer verbeterd. Mercedes was oppermachtig tijdens de eerste training, gevolgd door Raikkonen en Verstappen die een halve seconde toegaven.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen