Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen vierde in eerste training Brazilië

Max Verstappen is het weekend in Brazilië begonnen met een vierde tijd. In zijn Red Bul moest de Nederlander een halve seconde toegeven op Lewis Hamilton. Mercedes maakte de dienst uit tijdens de eerste vrije training.

Bij de start van de eerste vrije training was het Max Verstappen die in de openingsfase de snelste tijd noteerde. Vervolgens waren het de beide Mercedes-coureurs die op soft banden naar de snelste tijd gingen. De eerste 1.09 van het weekend kwam al snel op de klokken. In zijn tweede run noteerde Verstappen een zesde tijd op een seconde achterstand van de beide Mercedessen. Massa stond op dat moment verrassend op de derde plaats. Drama was er wederom voor Brendon Hartley die weer een Renault-motor in rook op zag gaan. Teamgenoot Pierre Gasly kwam niet verder dan vijf ronden ook door een motorprobleem.

In het tweede deel van de training gingen de tijden verder naar beneden. Hamilton noteerde een 1.09,2 op de supersofts voor Bottas. Daarachter waren het Raikkonen en Verstappen die elkaar weinig toegaven, maar wel een halve seconde prijsgaven op Hamilton. Het laatste half uur werd gebruikt voor de langere runs. Daarbij werden de tijden niet meer verbeterd. Mercedes was oppermachtig tijdens de eerste training, gevolgd door Raikkonen en Verstappen die een halve seconde toegaven.

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'