Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen vierde in kwalificatie GP Australië

De kwalificatie voor de GP van Australië was spannend tot de slotseconden. Hamilton, Vettel en Verstappen gaven elkaar lange tijd nauwelijks wat toe. Uiteindelijk was het Lewis Hamilton die de pole pakte met een prachtige ronde.

Onder droge omstandigheden ging de kwalificatie voor de Grand Prix van Australië van start. Het team van Ferrari schoot uit de startblokken en Kimi Raikkonen noteerde in het eerste deel van de kwalificatie als eerste een snelle tijd. Een antwoord van Hamilton liet niet lang op zich wachten. De wereldkampioen dook als eerste de 1.22 in. Max Verstappen verloor vier tienden in de snelle eerste sector en ging als vierde door naar Q2 met een achterstand van zes tienden. Achterin was het dringen voor de plaatsten in Q2. Hartley, Ericsson, Leclerc, Sirotkin en Gasly redden het niet. Daarmee stonden beide Toro Rosso's bij de laatste vijf coureurs.

In Q2 ging het tempo verder omhoog en de rondetijden naar beneden. Het team van Red Bull koos ervoor om beide coureurs op de hardere supersoft banden naar buiten te sturen. Een strategische keuze, want de band waarop je de snelste tijd noteert in Q2 mag je gebruiken tijdens de race. De andere coureurs uit de top 10 starten op de zachtere ultrasoft band. Voorin was het spannend met Vettel die Hamilton en Bottas nipt voor bleef. Verstappen gaf op zijn hardere banden ruim vier tienden toe en ging als vierde door naar Q2. Afvallers in Q2 waren, verrassend, de beide McLaren's van Alonso en Vandoorne, de Force India's van Perez en Ocon en Lance Stroll. De strijd om de pole ging van start met een harde crash van Valtteri Bottas bij het uitkomen van de tweede bocht. De Fin schreef zijn Mercedes af. Zonder Bottas werd de sessie weer hervat. Het werd een ongekend spannende kwalificatie. Na de eerste run zaten Hamilton, Vettel en Verstappen binnen 0,061 van elkaar. In een ultieme poging in de laatste minuut pakte Hamilton met liefst zes tienden de pole voor Raikkonen, Vettel en Verstappen.

Viaplay
x
Senna De dood die volgens Ecclestone het einde van de F1 zou betekenen