© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Max Verstappen vijfde in derde training Amerika

21 okt. 2017 19:01 Ruud Dimmers 0 reacties
Lewis Hamilton was het snelste tijdens de derde en laatste vrije training. De Brit bleef rivaal Sebastian Vettel nipt voor. Max Verstappen noteerde een vijfde tijd.

Kleine verschillen tijdens laatste vrije training Amerika

De derde vrije training voor de GP van Amerika kende een rustig verloop. Na het rijden van de diverse installatieronden werd het druk op de baan. Romain Grosjean kent voor alsnog een slecht weekend en spinde (wederom) van de baan. Zijn Haas kwam in het grind vast te staan, waardoor de sessie er al vroeg opzat voor de Fransman.

Vooraan ontstond er wederom het gevecht tussen Mercedes en Ferrari. De verschillen tussen de eerste vier coureurs waren erg klein. Max Verstappen moest liefst zeven tienden toegeven in zijn eerste run op de ultrasofts.

In de laatste tien minuten van de training was het nog druk op de baan. Veel coureurs simuleerden een kwalificatieronde op de ultrasofts. Max Verstappen ging naar buiten op een nieuw setje van de zachtste bandencompound en verbeterde zichzelf wel, maar kwam niet verder dan de vijfde tijd.

Daarbij moet wel opgemerkt worden dat de focus bij Verstappen ligt op het vinden van een goede raceafstelling. Door een gridstraf van vijftien plaatsen start de Nederlander morgen achteraan.

Vooraan was het Lewis Hamilton die 0,092 sneller was dan Sebastian Vettel. Valtteri Bottas en Kimi Raikkonen gaven twee tienden toe.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen