© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Max Verstappen vijfde in GP van Brazilië

12 nov. 2017 18:33 Ruud Dimmers 0 reacties
De Formule 1 GP van Brazilië bracht Max Verstappen een vijfde plaats. De Nederlander was in zijn Red Bull kansloos tegen het motorgeweld van Mercedes en Ferrari.

Verstappen met Renault-motor kansloos in Brazilië

Max Verstappen begon als vierde aan de Grand Prix van Brazilië. De Red Bull-coureur wist bij de start zijn vierde positie te behouden. De eerste ronde verliep chaotisch met meerdere crashes waardoor de Safety Car de baan opkwam. 

Na de herstart kon Max Verstappen aanhaken bij Kimi Raikkonen in het gevecht voor de derde plaats. Het gat bleef continu ongeveer een seconde, maar Bottas en Vettel liepen weg.

Verstappen kon niet aanvallen bij Raikkonen en zag het gat langzaam oplopen. Achter hem kwam de opgestoomde Lewis Hamilton met rasse schreden dichterbij. Het team van Red Bull verknoeide vervolgens de race met een slechte strategie. De banden van Verstappen waren versleten, maar desondanks liet het team hem drie ronden te lang doorrijden.

Hierdoor kwam Hamilton tot op vier seconden en groeide het gat naar Raikkonen van twee naar zes seconden. Na de pitstop van Verstappen kwam hij op de soft banden in een goed ritme en won langzaam tijd terug ten opzichte van Raikkonen. Met nog 28 ronden te gaan bedroeg de achterstand 3,5 seconden.

Hamilton stopte in ronde 44 waardoor Max zijn vierde plaats weer terugkreeg. Het gat naar Hamilton was elf seconden, maar de wereldkampioen reed op de snellere supersofts. Het gat verdween als sneeuw voor de zon en Verstappen moest alles uit de kast halen om de vierde positie te verdedigen.

In ronde 59 was Verstappen kansloos toen Hamilton hem voorbij vloog. De Mercedes-motor maakte gehad van de Renault. Meer dan een vijfde plaats zat er voor de Nederlander niet in. Nadat Hamilton hem voorbij was, was het een kwestie van de race uitrijden.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen