© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Max Verstappen vijfde na technisch probleem in derde training Oostenrijk

30 jun. 2018 13:00 Ruud Dimmers 0 reacties
Red Bull kwam er niet aan te pas tijdens de derde vrije training voor de Grand Prix van Oostenrijk. Het gat met Mercedes en Ferrari was niet gedicht. Vettel noteerde de snelste tijd voor Bottas en Hamilton.

Red Bull heeft gat niet gedicht

De derde en laatste vrije training kende een rustig begin. Alleen Kimi Raikkonen liet zich in de eerste tien minuten op de baan zien. De Nederlandse fans moesten bijna een half uur wachten op Max Verstappen.

Qua volgorde veranderde er weinig ten opzichte van een dag eerder. Bottas, Vettel en Hamilton gaven elkaar nauwelijks iets toe. Verstappen en Ricciardo kwawen een halve seconde tekort.

Red Bull had het probleem met set-up nog niet opgelost en dat maakte Verstappen duidelijk met een uitstapje door de grindbak. Zijn voorbeeld werd gevolgd door Kimi Raikkonen. Bij Toro Rosso ging mis voor Hartley die zijn voorvleugel beschadigde op de kerbstones. Daarmee was het al de vierde voorvleugel die eraan ging bij het Italiaanse team.

Kimi Raikkonen dook na zijn uitstapje met een 1.04,470 naar de snelste tijd en ook Verstappen dook voor het eerst dit weekend onder de 1.05. Dat het aanzienlijk sneller kon bewees Vettel met een 1.04. Voor de monteurs van Max Verstappen had het uitstapje wel gevolgen, want de Nederlander liep schade op aan de vloer van zijn auto.

Met een kwartier te gaan kwamen Ricciardo en Verstappen de baan weer op met een nieuw setje van de ultrasoft band. De Nederlander wist zichzelf wat te verbeteren, maar kwam zeven tienden tekort.

In de slotfase viel de RB14 van de Nederlander stil met technische problemen. Op dit moment is nog onbekend wat de exacte oorzaak is en of er een gridstraf dreigt.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen