© Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Max Verstappen vijfde tijdens tweede training, Bottas snelste

14 jul. 2017 15:32 Ruud Dimmers 0 reacties
De tweede vrije training was min of meer een herhaling van de eerste training. Mercedes was oppermachtig, waarbij het nu Ferrari was dat de sessie als tweede team afsloot. Max Verstappen eindigde op een vijfde positie met een achterstand van zes tienden. Teamgenoot Ricciardo moest bijna een halve seconde toegeven op de Nederlander

Max Verstappen houdt Ferrari's in het vizier

Mercedes meldde zichzelf direct weer aan kop tijdens de tweede vrije training voor de GP van Groot-Brittannië. Daarachter kwam Ferrari op tempo. De Italiaanse renstal liet zichzelf deze ochtend niet in haar kaarten kijken, maar voerde het tempo aanzienlijk op in de middag. Red Bull Racing lijkt ook in Engeland het derde team te zijn. Max Verstappen klokte in het eerste uur de vijfde tijd voor teamgenoot Daniel Ricciardo.

Het tweede deel van de training richtten de coureurs zich op de langere runs. Veelvuldig werd hierbij gebruik gemaakt van de supersoft band, de zachtste compound die dit weekend in Silverstone aanwezig is. Mercedes koos hierbij voor de soft banden voor Hamilton en medium banden voor Bottas.

Snelle tijden werden er in de slotminuten niet meer genoteerd, waardoor de stand die in het eerste uur op de klokken kwam ook de eindstand was. Opvallend was dat Lance Stroll niet mee kon komen met teamgenoot Felipe Massa. De Canadees gaf liefst zeven tienden toe. Een groot verschil zagen we ook tussen Alonso en Vandoorne, waarbij de Belg een halve seconde toe gaf.

Ondanks de bemoedigende woorden van Red Bull voorafgaand aan het weekend, lijkt de volgorde vooraan niet gewijzigd ten opzichte van de voorgaande races. Het is te hopen voor Verstappen en Ricciardo dat het gat met de beide Ferrari's klein blijft. Verstappen gaf maar drie tienden toe op de derde plaats van Raikkonen.

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen