© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Max Verstappen vijfde tijdens tweede training Brazilië

10 nov. 2017 18:31 Ruud Dimmers 0 reacties
Max Verstappen noteerde een vijfde tijd tijdens de tweede training voor de Grand Prix van Brazilië. De Nederlander moest ruim drie tienden toegeven op Lewis Hamilton. In de tweede training was het Formule 1 team van Mercedes wederom het snelste.

Mercedes blijft klasse apart in Brazilië

De tweede vrije training kende een vergelijkbaar verloop met de eerste training. Mercedes opende sterk in het eerste deel van de training waarin alle teams in actie kwamen op de soft banden. Max Verstappen moest vier tienden toegeven op Lewis Hamilton in die fase. Kimi Raikkonen was de eerste die op de supersofts in actie kwam en ging naar de derde positie. 

In het tweede deel van de training zagen we alle coureurs in actie op de supersoft banden. Dit veranderde niets aan de volgorde. Vooraan was het nog altijd Hamilton voor Bottas, gevolgd door Ricciardo en daarachter waren het Vettel en Verstappen die bijna vier tienden toegaven. Red Bull liet weten dat ze de motor spaarden na de problemen van Toro Rosso met de Renault-motoren.

Max Verstappen reed zijn eerste langere run op de soft banden en Daniel Ricciardo op de ultrasoft banden. Ricciardo kon de tijden van de Mercedessen bijna evenaren, Verstappen gaf op zijn hardere banden een paar tienden toe. De beide Ferrari's waren eveneens snel onderweg, waarmee de top zes dicht bij elkaar lijkt te zitten. 

In de slotfase wisselden de coureurs voor hun tweede lange run van compound. Opvallend daarbij was het tempo dat Mercedes kon rijden op de zachte band. Met regelmaat dook het de 1.12 in, terwijl de concurrentie in de 1.13's reed.

Lewis Hamilton sloot de training als snelste man af en was enkele duizendsten sneller dan Bottas. Ricciardo maakte de top drie compleet op twee tienden voor Vettel en Verstappen.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen