© Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Max Verstappen vindt de Halo 'helemaal niets'

27 jul. 2017 16:29 Ruud Dimmers 0 reacties
De Halo cockpitbescherming die in 2018 verplicht wordt voor alle coureurs was onderdeel van het gesprek tijdens de FIA-persconferentie in Hongarije. Een deel van de rijders was fel tegen, waaronder Max Verstappen en Romain Grosjean.

Verstappen fel tegenstander van de Halo

Max Verstappen liet vorig jaar al weten dat hij vindt dat een Formule 1 cockpit open moet zijn. Daarnaast vindt hij het uiterlijk van de Halo helemaal niets.

Toen journalisten hem vroegen naar zijn mening omtrent de Halo was de Red Bull coureur erg duidelijk: Weg met het ding!

"Ik vind het erg gewoon niet uitzien en wil het niet op de auto. Het plezier om in de auto te stappen is bij mij al weg voordat ik ben ingestapt. Voor mij is het ook een compleet overbodige oplossing. De sport is erg veilig en met de komst van de Virtual Safety Car is deze weer veiliger geworden."

"De bescherming tegen rondvliegende wielen is niet nodig. Deze zitten goed bevestigd aan de auto. Of de Halo tegen rondvliegende onderdelen beschermt vraag ik me af. Ik zie echt het nut van de Halo niet."

"De Halo die ik getest heb zag er gewoon niet mooi uit en dat ding voor je gezicht. Ik vind het gewoon helemaal niets," laat Max Verstappen weten.

Max Verstappen was niet de enige coureur die niet te spreken is over de invoering van de Halo. 

Kevin Magnussen, Nico Hulkenberg en Romain Grosjean haalden ook flink uit naar de Halo. Magnussen was erg duidelijk: "We kunnen ook met 80 kilometer per uur gaan racen. Erg veilig, maar het wordt wel erg saai voor het publiek. Ik ben tegen de Halo, ik ben het er ook niet mee eens dat veiligheid altijd voor het uiterlijk van de auto's moet gaan."

Romain Grosjean sprak van een zwarte dag voor de Formule 1 toen hij hoorde dat de Halo geïntroduceerd werd. 

Stoffel Vandoorne vindt de Halo geen mooie oplossing, maar bleef wat meer op de vlakte: "Esthetisch gezien vind ik het niet de beste oplossing om op de auto te plaatsen."

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen