© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Max Verstappen vindt huidige stewardssysteem waardeloos

23 okt. 2017 16:03 Wanda Bisschop 0 reacties
Max Verstappen nam na het verlies van zijn derde plek tijdens de Formule 1 race van Amerika geen blad voor de mond. De Red Bull coureur hekelde het huidige stewardssysteem en verwacht dan ook dat dit nog wel een staartje gaat krijgen.

Max Verstappen wil gesprek over stewardssysteem

Op het Circuit of the Americas startte de jonge Nederlander vanaf P16 vanwege een gridstraf. Na een paar ronden melde Verstappen zich al in de punten en ging hij verder met zijn opmars richting de top vijf.

Op voorhand dacht Verstappen dat P6 het hoogst haalbare was maar in de slotfase hengelde hij eerst Bottas binnen om vervolgens in de laatste ronde toe te slaan bij dienst landgenoot Raikkonen.

De wedstrijdleiding zat er bovenop en besloot direct dat het geen geoorloofde actie was met een tijdstraf van vijf seconden tot gevolg voor Verstappen.

Verstappen oordeelde in eerste instantie voor de camera's van Ziggo Sport al hard over een bepaalde steward. Later verduidelijkte hij aan de aanwezige Nederlandse pers zijn visie hierop.

"Het huidige systeem is totaal waardeloos. Helaas kunnen we daar als coureurs niks aan veranderen. Dat is ook het probleem. Er wordt vast nog wel over gesproken door de teams, want zo kunnen we natuurlijk niet doorgaan."

Met name steward Gary Connelly moest het bij Verstappen flink ontgelden en werd door hem een 'idioot' genoemd.

"Dit is de derde keer dat hij het op mij heeft gemunt. Vorig jaar in Mexico gaf hij mij ook een penalty, in Japan scheelde het toen ook niet veel en nu dus weer. Wat hij zal doen als ie weet dat ik hem zo heb genoemd? Dat maakt me niks uit, ik heb hem toch al niet mee."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen