Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
F1-nieuws

Max Verstappen vindt huidige stewardssysteem waardeloos

Max Verstappen nam na het verlies van zijn derde plek tijdens de Formule 1 race van Amerika geen blad voor de mond. De Red Bull coureur hekelde het huidige stewardssysteem en verwacht dan ook dat dit nog wel een staartje gaat krijgen.

Op het Circuit of the Americas startte de jonge Nederlander vanaf P16 vanwege een gridstraf. Na een paar ronden melde Verstappen zich al in de punten en ging hij verder met zijn opmars richting de top vijf.

Op voorhand dacht Verstappen dat P6 het hoogst haalbare was maar in de slotfase hengelde hij eerst Bottas binnen om vervolgens in de laatste ronde toe te slaan bij dienst landgenoot Raikkonen.

De wedstrijdleiding zat er bovenop en besloot direct dat het geen geoorloofde actie was met een tijdstraf van vijf seconden tot gevolg voor Verstappen.

Verstappen oordeelde in eerste instantie voor de camera's van Ziggo Sport al hard over een bepaalde steward. Later verduidelijkte hij aan de aanwezige Nederlandse pers zijn visie hierop.

"Het huidige systeem is totaal waardeloos. Helaas kunnen we daar als coureurs niks aan veranderen. Dat is ook het probleem. Er wordt vast nog wel over gesproken door de teams, want zo kunnen we natuurlijk niet doorgaan."

Met name steward Gary Connelly moest het bij Verstappen flink ontgelden en werd door hem een 'idioot' genoemd.

"Dit is de derde keer dat hij het op mij heeft gemunt. Vorig jaar in Mexico gaf hij mij ook een penalty, in Japan scheelde het toen ook niet veel en nu dus weer. Wat hij zal doen als ie weet dat ik hem zo heb genoemd? Dat maakt me niks uit, ik heb hem toch al niet mee."

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet
RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Red Bull trekt 19-jarig supertalent aan als F1-reservecoureur