Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen: 'Ik kan nog groeien als Formule 1-coureur'

Max Verstappen voelt geen extra druk om het in Baku beter te doen dan twee weken geleden in China. De Nederland heeft dat weekend achter zich gelaten en blikt optimistisch vooruit op de volgende race.

In China werd Max Verstappen op donderdag door de aanwezige journalisten gevraagd of er na het moeizame weekend in China nu meer druk op zijn schouders rust. "Nee" , luidt het korte, maar zeer duidelijke antwoord van Verstappen. "Ik heb mijn excuses aangeboden aan Sebastian Vettel en moet leren van die momenten. Je leert altijd wel iets, maar nu misschien wat meer dan normaal. Ik wilde in China misschien iets te graag winnen. Natuurlijk is het lastig om Daniel Ricciardo vervolgens op de hoogste trede van het podium te zien staan, maar dat was de consequentie van mijn eigen fouten." Zijn uitglijder buitenom bij Lewis Hamilton in bocht zeven rekent hij overigens niet tot die fouten: "Dat was gewoon een prima actie die uiteindelijk niet slaagde. Ik kwam beter weg uit bocht zes dan Lewis, zag een kans en greep die. In het midden van de bocht dwong hij me iets naar buiten, maar dat was een cleane actie. Ik kwam daardoor op het vuil en uiteindelijk buiten de baan terecht, maar ik had in zijn plaats hetzelfde gedaan."

Na de Grand Prix van China had iedereen zijn mening over Verstappen klaar, maar voor Verstappen zijn er maar een paar meningen die er ook daadwerkelijk toe doen: "Ik heb lange gesproken met Helmut Marko, want die heeft echt veel verstand van racen. En natuurlijk met mijn vader. Hij is de belangrijkste persoon met wie ik over dit soort dingen praat." Of hij het dan niet gek vond om kritiek van zijn vader via het Ziggo -programma Peptalk terug te horen? "Nee hoor. Hij zei niks geks en hij is sowieso mijn grootste criticaster. Als ik hem aankan, kan ik iedereen aan" , aldus Verstappen, die weet dat hij nog kan groeien als jonge Formule 1-coureur. "Ik ben niet perfect en dingen kunnen altijd beter. Dit soort gebeurtenissen maakt je ook beter als coureur. Met die bagage op zak richt ik me nu dan ook op de race hier in Baku en probeer ik opnieuw een zo goed mogelijke job te doen. In China zagen we hoe goed de auto is, dus hopelijk kunnen we opnieuw het maximale uit de auto halen."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi