© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Max Verstappen: 'Vol gas tijdens de kwalificaties'

21 dec. 2017 12:45 Wanda Bisschop 0 reacties
In 2016 had Max Verstappen nog de grootste moeite om Daniel Ricciardo te verslaan tijdens de kwalificaties. In het afgelopen Formule 1 seizoen waren de rollen volledig omgekeerd.

Max Verstappen verslaat teamgenoot in kwalificatieduel

Daniel Ricciardo staat bekend als een coureur die altijd een prima kwalificatierondje aflevert en net dat beetje extra weet te vinden in de slotfase van de kwalificatie. Dit jaar moest hij duidelijk zijn meerdere erkennen in zijn jongere teamgenoot.

Verstappen versloeg hem met royale cijfers en was maar liefst in dertien van de twintig kwalificaties de snelste.

In een exclusief interview met het Formule 1 magazine verklapt Verstappen het geheim achter zijn betere kwalificatieresultaten in 2017.

"Je moet alles op temperatuur hebben en vertrouwen op de auto. Voor mijn gevoel deed ik niet veel anders dan vorig jaar. Het heeft misschien ook met het gevoel onder het rijden te maken, dat je net wat rustiger en beter op je banden past. Het is de ervaring die je opbouwt."

Naar eigen zeggen was hij eind 2016 al een stuk beter geworden in kwalificeren dan eerder in dat jaar. Deze lijn heeft hij in het afgelopen jaar dan ook doorgezet.

"In 2016 kwam ik bij een nieuw team met een nieuwe auto terecht. Het duurde even voordat je dan overal aan gewend bent. Aan het einde van dat seizoen was ik ook al goed in kwalificeren. De kunst is om vol gas te geven, zo hard te rijden als je kunt, je eigen limiet op te zoeken en er in sommige bochten misschien net een beetje over heen te gaan."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen