Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen vol vertrouwen: 'Onze auto is erg goed'

Max Verstappen heeft veel vertrouwen in het F1-team van Red Bull, maar hoopt dat de nieuwe regels de motoren wat gelijkwaardiger maken.

Momenteel wordt er veel gesproken over de nieuwe regels voor het volgende seizoen. Deze moeten eraan bijdragen dat er meer actie op de baan komt. In gesprek met Ziggo Sport laat Max Verstappen weten dit toe te juichen. Wel geeft de Red Bull-coureur aan dat hij hoopt op meer gelijkheid qua performance van de motoren. " Ik denk dat het grootste probleem is dat er veel verschil zit tussen de motoren. Dat wordt helaas nog niet aangepast. Dat het nu spannend is komt doordat we een hele goede auto hebben, want we verliezen nog erg veel op de rechte stukken." Motoren die qua vermogen gelijkwaardig zijn zouden koren op de molen zijn voor Red Bull en Verstappen. "Op dit moment is het misschien spannend, maar hopelijk is het in de komende jaren wat minder spannend als de motoren wat dichterbij elkaar zitten", lacht de Nederlander.

Het chassis van de RB14 van Red Bull wordt door kenners gezien als het beste van het veld. Met nieuwe regels kan de voorsprong van het team op dat vlak slinken, maar Verstappen is daar niet bang voor. "De auto is gewoon heel goed en ik denk dat we een hele goede stap hebben gezet ten opzichte van vorig jaar." "Ik denk niet dat dit gaat veranderen met nieuwe regels. Onze auto heeft ook heel veel mechanische grip. Ik vertrouw op het team dat dit bij nieuwe regels weinig negatieve gevolgen voor ons heeft."

Viaplay
x
Verstappen Verstappen geëerd met plekje in uiterst exclusieve wereldlijst