© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Max Verstappen: 'We komen een seconde tekort hier'

07 jul. 2018 07:59 Ruud Dimmers 0 reacties

De vrije trainingen op de vrijdag verliepen voor Max Verstappen niet zoals gehoopt. Een probleem met de versnellingsbak, een crash en een tekort aan motorvermogen zorgde ervoor dat het weekend niet optimaal begon.

"De eerste training kwamen we gewoon snelheid tekort. Meer dan een seconde op het rechte stuk, dus dan houdt het al snel op. Het gevoel in de auto was wel goed op de medium banden", laat Verstappen aan Ziggo Sport weten.

In de tweede vrije training ging het al in het eerste snelle rondje mis voor de Red Bull-coureur. "De harde band functioneerde niet goed op de auto. Ik voelde dat er weinig grip was, maar je probeert toch tempo te houden. Toen brak hij net uit en met deze auto's is dat heel moeilijk om de auto op te vangen."

Een herhaling van het feestweekend in Oostenrijk zit er waarschijnlijk niet in voor Red Bull erkent Verstappen. Daarvoor is het met de concurrentie te groot.

"Ik denk dat Ferrari heel sterk is. Als je een seconde tekort komt op het rechte stuk dan gaat dit hem hier niet worden. Ik verwacht dus plaats vijf of zes."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen