Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen: 'We moeten onze kwalificatie set-up nog verbeteren'

Max Verstappen verwacht dat Red Bull uitstekend mee kan tijdens de Formule 1-race in Bahrein. De Nederlander was tevreden over het tempo tijdens de lange runs op vrijdag, maar wil zijn set-up voor de kwalificatie nog verbeteren.

Door een technisch probleem zat de eerste vrije training voor Max Verstappen al meteen op. Door de verloren tijd had de Nederlander weinig tijd om een goede set-up te vinden, maar dat lukte al prima voor de lange runs. "Het was niet ideaal om de eerste training te missen, maar dit soort dingen kunnen gebeuren. Het betekende wel dat ik een training minder had om de auto af te stellen. Gelukkig vond ik uiteindelijk een goede balans en ons tempo tijdens de lange runs ziet er goed uit." "Ik was ook erg blij met de mate waarin onze banden sleten. We hielden de banden er lang goed en constant. Tijdens de race zal het daarom ook aankomen op strategie, omdat je de mannen voor je beter kan volgen. Met de juiste tactiek en misschien wat geluk moet er een mooi resultaat inzitten." I think Practice 2 is the most important as it’s the closest conditions to the race, the others are a bit warm. Tomorrow we need to fine tune the short run pace in order to put ourselves in contention on Sunday, I’ll try to improve the feeling and balance to put myself in the best position possible.”

Belangrijk wordt het om tijdens de kwalificatie een positie op de tweede startrij te veroveren. Algemeen wordt verwacht dat Hamilton en Bottas de eerste startrij voor zich opeisen. Daarachter lijkt het spannend te worden tussen Ferrari en Red Bull. "We moeten op de zaterdag onze set-up nog wat fine tunen voor de kwalificatie en de beste mogelijke startpositie veroveren. Ik ga proberen om het gevoel en de balans nog verder te verbeteren", blikt Verstappen vooruit.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"