Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen: 'We verliezen gigantisch veel tijd in sector 2'

Max Verstappen start de Grand Prix van Duitsland als vierde. In het gevecht voor de poleposition kon de Red Bull-coureur zich niet mengen, maar desondanks liggen er kansen tijdens de race.

Red Bull kon geen vuist maken ten opzichte van Mercedes en Ferrari. Voor Verstappen leek een vijfde plaats dan ook het maximaal haalbare, maar de Nederlander kreeg een positie cadeau door technische problemen van Hamilton. "Je probeert er het beste van te maken", klinkt het koeltjes uit de mond van Verstappen bij Ziggo Sport. "Ik had wat problemen met de balans in Q1 en in Q2 was dat nog niet opgelost, daarom durfden we het niet aan om nog een run op de softs te maken. Als je dan net elfde wordt is dat wel erg zuur, dus gingen we nog voor een run op de ultrasoft band."

Wederom werd pijnlijk duidelijk dat de Renault-motor gigantisch tekort komt ten opzichte van de krachtbronnen van Mercedes en Ferrari. De tweede sector was de achilleshiel voor Red Bull. "Je ziet gewoon dat we in de kwalificatiemodus in sector 2 enorm tekort komen. We gaan kijken of we morgen met de ultrasoft band lang door kunnen gaan en van daaruit zien we het wel. Ik hoop dat we er tijdens de race dichterbij zitten."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"