© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Max Verstappen: 'We verliezen gigantisch veel tijd in sector 2'

21 jul. 2018 16:35 Ruud Dimmers 1 reacties
Max Verstappen start de Grand Prix van Duitsland als vierde. In het gevecht voor de poleposition kon de Red Bull-coureur zich niet mengen, maar desondanks liggen er kansen tijdens de race.

Red Bull kon geen vuist maken ten opzichte van Mercedes en Ferrari. Voor Verstappen leek een vijfde plaats dan ook het maximaal haalbare, maar de Nederlander kreeg een positie cadeau door technische problemen van Hamilton.

"Je probeert er het beste van te maken", klinkt het koeltjes uit de mond van Verstappen bij Ziggo Sport.

"Ik had wat problemen met de balans in Q1 en in Q2 was dat nog niet opgelost, daarom durfden we het niet aan om nog een run op de softs te maken. Als je dan net elfde wordt is dat wel erg zuur, dus gingen we nog voor een run op de ultrasoft band."

Wederom werd pijnlijk duidelijk dat de Renault-motor gigantisch tekort komt ten opzichte van de krachtbronnen van Mercedes en Ferrari. De tweede sector was de achilleshiel voor Red Bull.

"Je ziet gewoon dat we in de kwalificatiemodus in sector 2 enorm tekort komen. We gaan kijken of we morgen met de ultrasoft band lang door kunnen gaan en van daaruit zien we het wel. Ik hoop dat we er tijdens de race dichterbij zitten."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen