© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Max Verstappen: 'We verliezen terrein op Ferrari en Mercedes'

19 jul. 2018 17:45 Ruud Dimmers 0 reacties
Het Formule 1-team van Red Bull Racing verliest volgens Max Verstappen langzaam meer tijd op concurrenten Ferrari en Mercedes. Voornamelijk doordat de Renault-motor te weinig vermogen levert.

Aan het begin van het seizoen had Red Bull de hoop dat het later in het seizoen dichterbij zou komen aan Ferrari en Mercedes. Het tegendeel lijkt echter waar, erkent Max Verstappen.

"Het gat met de kop is groter dan aan het begin van het seizoen. Dat is jammer, maar daar doe je niets aan. We moeten er het beste van maken", meldt Verstappen aan Motorsport.com

De titel heeft de Nederlander al lang en breed uit zijn hoofd gezet. "Om wereldkampioen te worden moet je op ieder circuit competitief zijn en dat zijn we niet."

Motorvermogen blijft de achilleshiel voor Red Bull. De Renault-motor kan niet opboksen tegen de PK's van Ferrari en Mercedes.

"In Canada zaten we er vlak achter, maar in Silverstone was het gat groot. Daar draait het veel om het motorvermogen, rijden we veel vol gas. Voor ons was Silverstone samen met Monza waarschijnlijk het slechtste weekend van het jaar."

"We verloren ruim een seconde op Silverstone door onze motor en kwamen uiteindelijk zeven tienden tekort per ronde. Ons chassis is dus erg goed."

In Hongarije liggen voor verstappen en Ricciardo kansen om te schitteren. Daar is motorvermogen ondergeschikt en hoopt Red Bull, net als in Monaco, te domineren.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen