Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Max Verstappen wereldkampioen Formule 1 2023

Hij heeft 't geflikt! Max Verstappen is voor de derde keer op rij wereldkampioen geworden in de Formule 1. In Qatar deed hij meer dan voldoende om zijn titel veilig te stellen, zeker nadat Perez al voor het einde van de sprintrace uitviel.

Het was al lang, héél lang niet meer de vraag óf, maar wanneer Max Verstappen voor de derde keer wereldkampioen Formule 1 zou worden. De eerste kans kwam in Qatar en die kans pakte hij met beide handen beet. Hij was al op weg naar de vereiste top zes finish in de sprintrace, maar door een uitvalbeurt van Perez was de titel al voor het einde van de race binnen. Het is de ultieme bekroning voor een seizoen waarin Verstappen het begrip 'dominantie' een nieuwe betekenis meegaf. Nooit eerder won iemand bijvoorbeeld tien Grands Prix op rij, maar Verstappen deed 't.

Dat het binnenhalen van de titel al lukte met nog vijf volledige Formule 1 Grand Prix-weekenden te gaan, zegt alles over Verstappen. Een gebrek aan tegenstand werd bovendien in stand gehouden door het feit dat achter Red Bulls steeds een ander team het sterkst was. Dat kon in het ene weekend Ferrari zijn, maar in een ander weekend Aston Martin, McLaren of Mercedes. Teamgenoot Sergio Perez presteerde bovendien veel te wisselvallig om aan te haken bij zijn teamgenoot, waardoor het vooruitzicht van een intern teamgevecht al heel snel vertroebelde.

Drievoudig kampioen

Verstappen schaart zich qua wereldtitels nu in een illuster rijtje. Jack Brabham, Jackie Stewart, Niki Lauda, Nelson Piquet en Ayrton Senna gingen hem voor. Niemand van hen pakte er echter drie op rij. Daar slaagden in het verleden enkel de grootheden Michael Schumacher, Lewis Hamilton, Juan-Manuel Fangio en Sebastian Vettel in. Allemaal hebben zij op dit moment nog meer titels dan Verstappen, maar het einde van de triomfen van de succescombinatie Verstappen/Red Bull lijkt nog niet in zicht.

Max Verstappen gaf na zijn eerste wereldtitel in 2021 aan dat alles wat op die titel zal volgen een bonus zal zijn. Na de back to back wereldtitel in 2022 kan hij ook deze bonus toch maar mooi in zijn zak steken. Gefeliciteerd, Max.

Het einde van de race en alle reacties volg je live via onze liveblog.

			© RacingNews365
	© RacingNews365

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi