Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen wil geen extra cockpitbescherming

Max Verstappen toonde zich wederom geen voorstander van extra cockpitbescherming in de Formule 1. Sebastian Vettel mocht in Engeland voor het eerst een veiligheidsschild testen. Een transparante koepel op de auto die ervoor moet zorgen dat het hoofd van een coureur beter beschermt is.

Vettel liet direct na afloop al weten dat hij het compleet niets vond. Zo klaagde de Duitser dat het zicht slecht was en hij duizelig werd door de vervorming van de omgeving. Max Verstappen was op Silverstone wederom erg duidelijk: Extra cockpitbescherming is niet nodig en het ziet er niet uit. " Het ziet er gewoon niet uit. Sebastian vond het ook niet fijn met het rijden. Hij zag dubbel als hij naar voren keek, dus deze oplossing gaat het niet worden verwacht ik," liet de Nederlander aan Motorsport.com weten. " Er moet gewoon helemaal niets extra's op de auto's komen. Ze moeten de cockpits gewoon laten zoals ze nu zijn."

De autosportbond FIA heeft aangegeven dat er in 2018 geracet wordt met of het shield of de Halo. Laatstgenoemde werd vorig jaar door alle coureurs getest, maar stuitte op felle kritiek. Het systeem ziet er niet uit en tast het DNA van de F1 aan. Daarnaast was het zich niet goed en was het voor de coureurs veel lastiger om uit de auto te klimmen. Zeker bij een crash is het van levensbelang om snel het voertuig te kunnen verlaten. Alle coureurs moeten van de FIA in staat zijn om binnen 10 seconden op eigen kracht en zonder hulp uit hun auto te klimmen.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi