Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen wil geen voorkeursbehandeling bij Red Bull

Max Verstappen wil geen voorkeursbehandeling binnen het Formule 1 team van Red Bull. Eerder drukte teambaas Christian Horner de geruchten al de kop in dat de Nederlander een voorkeurspositie zou krijgen.

Max Verstappen en Daniel Ricciardo krijgen beide dezelfde auto en onderdelen. Dat bevestigde Horner afgelopen week nogmaals en de Nederlander vindt dat geen enkel probleem. Teamgenoot Ricciardo denkt nog na over een langer verblijf bij Red Bull, maar gelooft niet dat hij ooit een mindere behandeling zal krijgen dan Verstappen. "Dat Max zijn contract al verlengd heeft verandert niets voor mij. Zo lang ik niet het gevoel krijg dat ik een ondergeschikte rol binnen het team speel, vind ik het prima. Ik wil mezelf ook geen spookverhalen aanpraten." " Ik begrijp dat Red Bull de droom heeft om van Verstappen de jongste wereldkampioen te maken, dat vertegenwoordigd een flinke marketingwaarde."

Haast heeft Ricciardo niet. De Australiër staat in de belangstelling van meerdere teams en wacht rustig op de prestaties van Red Bull in 2018. Tweede rijder bij Ferrari of Mercedes worden is geen optie. " Ik kan nu rustig achterover leunen en kijken hoe 2018 zich gaat ontvouwen. Een dienende rol zoals Bottas en Raikkonen die hebben om Hamilton en Vettel te ondersteunen past niet bij mij." Max Verstappen die recent zijn contract met Red Bull tot en met 2020 verlengde zit niet te wachten op een voorkeursbehandeling. " Daniel en ik krijgen hetzelfde materiaal en de mannen aan beide kanten van de garage werken even hard. Ik wil geen eerste coureur zijn, maar moet in staat zijn om mijn teamgenoot met gelijke middelen te verslaan. Dat zal uiteindelijk ook veel meer voldoening geven."

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'