Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen wil graag tegen vader Jos racen

Het is de droom van veel fans om Jos en Max Verstappen eens tegen elkaar te zien racen. De grote vraag is wie er dan het snelste is. Max lijkt het een leuke uitdaging om dat eens te testen.

Vader en zoon trokken jarenlang met elkaar op en hebben in de karts wel samen getraind. Een eerlijke race was het natuurlijk niet, omdat Max zijn gewicht als jong mannetje mee had. In een interview met Tag Heuer kreeg de Nederlander de vraag van een fan of het hem niet leuk lijkt om tegen zijn vader te racen, en vanzelfsprekend: Wie zou er sneller zijn? " Ik heb nooit echt tegen hem geracet, maar wel in de karts samen gereden. In de karts was ik een jaar of 12 waardoor het niet eerlijk was qua gewicht. Ik wil het wel eens proberen! Het is nog wel een verschil of we in een kart of in een auto gaan rijden, in een auto is het een eerlijkere strijd." Moeder Sophie Kumpen was een goede karter en moest het altijd opnemen tegen de mannelijke tegenstanders. Iets wat haar goed afging. " Mijn moeder was ook een groot talent in de karting en ze heeft tegen enkele van de huidige Formule 1 coureurs gereden. Met haar kan ik om die reden ook prima over racen praten." Welke tips heeft Max voor kinderen die willen racen en dromen van de Formule 1? " Het belangrijkste is dat ze het leuk vinden. Als ouder moet je ze nooit pushen. Mijn ouders hebben mij nooit gepusht. Ik bleef maar zeuren dat ik wilde karten en uiteindelijk was het mijn moeder die zei: 'Kom we geven Max een kart'.

Geld speelt een belangrijke rol in de racerij, maar ook zonder rijke vader is het mogelijk om de Formule 1 te bereiken. Talent is belangrijker om succesvol te zijn, volgens Max. " Je kan jezelf altijd inkopen in een Formule 1 team, maar je komt dan nooit in de absolute top terecht." Verstappen is erg blij met zijn teamgenoot Daniel Ricciardo en zou niet willen ruilen. Ondanks hun incident in Hongarije is de verhouding altijd erg goed geweest. " We hadden ons momentje, maar daarvoor waren we altijd aan het lachen met elkaar. Hij is een van de best mogelijke teamgenoten. Daniel is erg snel, altijd vrolijk en we houden niets achter voor elkaar. Ik ben blij met Daniel als teamgenoot."

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'