© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Max Verstappen wil met Mercedes vechten in Japan

06 okt. 2017 09:12 Ruud Dimmers 0 reacties
De vrijdagtrainingen verliepen anders dan gepland voor Max Verstappen. De eerste vrije training werd verreden op een droge baan, maar tijdens de tweede training was rijden nagenoeg onmogelijk.

Verstappen verwacht sterk weekend na positieve eerste trainingen

Max Verstappen verwacht dat Red Bull goed mee kan komen in Japan. Dat is de conclusie van de Nederlander na aanleiding van de eerste vrije trainingen.

In de eerste training noteerde Verstappen een zesde tijd, maar daarin lag de focus niet op snelle rondetijden. Teamgenoot Daniel Ricciardo reed een korte run en dat bracht hem de derde plaats. Bij Max lag de nadruk op de langere runs, die er goed uitzagen.

Reden voor optimisme bij Max Verstappen: "Op een droge baan kunnen we een goed resultaat scoren en in de regen al helemaal. Het was een positieve dag voos ons", laat Verstappen op zijn website weten.

"Mijn korte runs in de eerste training zagen er goed uit, maar vooral de lange runs waren erg sterk. Vandaag was Mercedes iets te snel voor ons, maar de temperatuur op zondag ligt aanzienlijk hoger. Dat is in ons voordeel."

De Red Bull presteert uitstekend bij hogere temperaturen. De kracht van de auto is dat de bandenslijtage erg laag blijft, daar waar Mercedes vaak worstelt met de grip in dat soort omstandigheden. Zondag tijdens de race wordt een temperatuur van zevenentwintig graden verwacht.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen