Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen wil met Mercedes vechten in Japan

De vrijdagtrainingen verliepen anders dan gepland voor Max Verstappen. De eerste vrije training werd verreden op een droge baan, maar tijdens de tweede training was rijden nagenoeg onmogelijk.

Max Verstappen verwacht dat Red Bull goed mee kan komen in Japan. Dat is de conclusie van de Nederlander na aanleiding van de eerste vrije trainingen. In de eerste training noteerde Verstappen een zesde tijd, maar daarin lag de focus niet op snelle rondetijden. Teamgenoot Daniel Ricciardo reed een korte run en dat bracht hem de derde plaats. Bij Max lag de nadruk op de langere runs, die er goed uitzagen. Reden voor optimisme bij Max Verstappen: " Op een droge baan kunnen we een goed resultaat scoren en in de regen al helemaal. Het was een positieve dag voos ons", laat Verstappen op zijn website weten.

" Mijn korte runs in de eerste training zagen er goed uit, maar vooral de lange runs waren erg sterk. Vandaag was Mercedes iets te snel voor ons, maar de temperatuur op zondag ligt aanzienlijk hoger. Dat is in ons voordeel." De Red Bull presteert uitstekend bij hogere temperaturen. De kracht van de auto is dat de bandenslijtage erg laag blijft, daar waar Mercedes vaak worstelt met de grip in dat soort omstandigheden. Zondag tijdens de race wordt een temperatuur van zevenentwintig graden verwacht.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi