© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Max Verstappen wil vaste wedstrijdleiding bij Formule 1 races

05 nov. 2017 12:45 Ruud Dimmers 0 reacties
In de Formule 1 is bij iedere Grand Prix een groep stewards aanwezig die ervoor moeten zorgen dat het er eerlijk aan toe gaat. Dit team bepaalt tijdens het weekend welke straffen de coureurs opgelegd krijgen. Doordat de groep stewards steeds een andere samenstelling heeft, wisselt de strafmaat.

Verstappen pleit voor vaste groep stewards in F1

De discussie omtrent de straffen in de Formule 1 is niet van gisteren, maar laaide weer vol op na de straf van Max Verstappen in Amerika. De Nederlander werd daar bestraft omdat hij Kimi Raikkonen buiten de baan inhaalde. 

Het was niet voor het eerst dat beslissingen van de wedstrijdleiding vraagtekens opriepen. In 2016 werd er na felle kritiek van de coureurs en teambazen al besloten dat er minder gestraft zou worden. De coureurs zouden vrijer mogen racen, waarbij er alleen straffen zou worden uitgedeeld bij ernstige vergrijpen.

In de praktijk werkt dit nog niet al te best. Voor vergelijkbare incidenten worden coureurs soms wel en soms niet gestraft. Daarnaast lijkt er een willekeur aanwezig te zijn dat de kleinere teams vaak harder worden aangepakt en de grote niet worden bestraft.

Max Verstappen is voorstander van een vaste groep van stewards. Daarmee moet er een einde komen aan de wisselende straffen.

"Als we de opties afwegen dat lijkt me dit de beste optie. Je weet dan met wie je te maken hebt en de stewards leren de sport en de coureurs beter begrijpen omdat ze bij meer races zijn. Ik denk dat we die kan op moeten," laat Verstappen weten aan NBC Sports.

Eerder uitte het F1-team van Haas al felle kritiek op de wedstrijdleiding. Haas vindt dat zijn coureurs wel bestraft worden, terwijl anderen wegkomen met vergelijkbare incidenten.

Bekijk hieronder het incident tussen Verstappen en Raikkonen tijdens de GP van Amerika.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen