Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen won posities dankzij nieuwe brandstof Red Bull

Het Formule 1 team van Red Bull heeft vanaf de GP van Singapore de beschikking gekregen over een nieuw brandstofmengsel. Opvallend genoeg ging dit hand in hand met uitstekende resultaten van Max Verstappen en Daniel Ricciardo. In drie races scoorde Red Bull liefst vijf podiumplaatsen.

Brandstof en smeermiddelen zijn niet het meeste sexy onderdeel van de Formule 1, maar zeker niet minder belangrijk. In het geval van Red Bull werkt het team sinds eind 2016 samen met Exxon Mobil. Hoofdengineer Paul Monaghan laat weten dat dit significante verbeteringen met zich meebracht. " De brandstof en smeermiddelen van Exxon Mobil hebben eraan bijgedragen dat de prestaties van het team significant verbeterd zijn. Sinds vorig seizoen heeft ons dat ongeveer één plaats per race op de startopstelling opgeleverd", laat Monaghan aan Autosport.com weten. In Singapore kregen Max Verstappen en Daniel Ricciardo de beschikking over een nieuwe brandstof. Deze droeg er volgens Monaghan aan bij dat de prestaties van het team verder verbeterden. " Deze upgrade had zeker effect in Maleisië en draagt bij aan de verbetering van ons complete pakket, waardoor Max Verstappen in Sepang kon winnen."

In Japan finishten Verstappen en Ricciardo als tweede en derde. Het circuit van Suzuka is zwaar voor de motoren en Red Bull is daar flink in het nadeel met de Renault-motor. Monaghan zag ook op Suzuka het effect van de nieuwe brandstof. " Suzuka is een circuit waarop vermogen erg belangrijk is. Als de onderlinge verschillen kleiner waren dan zouden we één plaats op de startopstelling gewonnen hebben. Tijdens de race kunnen de coureurs met onze brandstof meer pushen en een betere pace rijden, zowel na een safety car periode als net voor of na een pitstop."

Viaplay
x
Breaking FIA verwerpt protest Aston Martin