© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Max Verstappen won posities dankzij nieuwe brandstof Red Bull

14 okt. 2017 15:32 Ruud Dimmers 0 reacties
Het Formule 1 team van Red Bull heeft vanaf de GP van Singapore de beschikking gekregen over een nieuw brandstofmengsel. Opvallend genoeg ging dit hand in hand met uitstekende resultaten van Max Verstappen en Daniel Ricciardo. In drie races scoorde Red Bull liefst vijf podiumplaatsen.

Nieuwe brandstof Max Verstappen levert meer vermogen op

Brandstof en smeermiddelen zijn niet het meeste sexy onderdeel van de Formule 1, maar zeker niet minder belangrijk. In het geval van Red Bull werkt het team sinds eind 2016 samen met Exxon Mobil.

Hoofdengineer Paul Monaghan laat weten dat dit significante verbeteringen met zich meebracht.

"De brandstof en smeermiddelen van Exxon Mobil hebben eraan bijgedragen dat de prestaties van het team significant verbeterd zijn. Sinds vorig seizoen heeft ons dat ongeveer één plaats per race op de startopstelling opgeleverd", laat Monaghan aan Autosport.com weten.

In Singapore kregen Max Verstappen en Daniel Ricciardo de beschikking over een nieuwe brandstof. Deze droeg er volgens Monaghan aan bij dat de prestaties van het team verder verbeterden.

"Deze upgrade had zeker effect in Maleisië en draagt bij aan de verbetering van ons complete pakket, waardoor Max Verstappen in Sepang kon winnen."

In Japan finishten Verstappen en Ricciardo als tweede en derde. Het circuit van Suzuka is zwaar voor de motoren en Red Bull is daar flink in het nadeel met de Renault-motor. Monaghan zag ook op Suzuka het effect van de nieuwe brandstof.

"Suzuka is een circuit waarop vermogen erg belangrijk is. Als de onderlinge verschillen kleiner waren dan zouden we één plaats op de startopstelling gewonnen hebben. Tijdens de race kunnen de coureurs met onze brandstof meer pushen en een betere pace rijden, zowel na een safety car periode als net voor of na een pitstop."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen