Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'Max Verstappen zal het nooit rustiger aan doen'

De race van Max Verstappen in Australië verdiende niet de schoonheidsprijs. De kritiek die hij daarna te verduren kreeg, was echter onterecht. Dat stelt Formule 1-journalist Mark Hughes.

Je zou gerust kunnen stellen dat Max Verstappen in de openingsfase van de Grand Prix van Australië teveel wilde. In zijn jacht op Kevin Magnussen verloor Verstappen zelfs de controle over zijn RB14 en spinde. "Max Verstappen moet leren zichzelf te beheersen" , was een veelgehoorde opmerking in de dagen na de Grand Prix. "Maar dat gaat niet gebeuren" , zo voorspelt F1-journalist Mark Hughes in Motorsport Magazine . "Mensen die dat beweren gaan voorbij aan wie de persoon Max Verstappen is. Hij is geen ruwe diamant die geslepen moet worden. Dit is wie hij is. Mensen die hopen dat hij ooit zo kalm en berekenend zal rijden als Alain Prost, komen bedrogen uit."

'Ik zag Max Verstappen in Australië juist op zijn best. Hij reed opwindend, ongepolijst. Hij deinst nergens voor terug en zal dat waarschijnlijk ook nooit gaan doen. Hij weigert nederlagen te accepteren en stampt indien nodig door tot de wielen ervan af vallen." Hughes herkent in Verstappen een soort Gilles Villeneuve, de vader van Verstappen's grootste criticaster, Jacques Villeneuve: "Ook Gilles Villeneuve was een vrije geest die zich van de kritiek van anderen nauwelijks iets aantrok. Max Verstappen doet ontspannen zijn ding en trekt zich niets aan van de buitenwereld, omdat presteren een tweede natuur van hem is."

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'