© Twitter Red Bull Nederland

Nieuwsoverzicht

Max Verstappen zet Zandvoort in vuur en vlam

20 mei 2018 19:45 Wanda Bisschop 0 reacties
Vandaag en morgen draait het op het circuit van Zandvoort maar om één persoon en dat is Max Verstappen. Voor het derde jaar op rij worden de Jumbo Racedagen georganiseerd. Hét evenement om Max Verstappen in Nederland in actie te zien.

Verstappen: 'Dit is een geweldig evenement'

Of er een Nederlandse Grand Prix komt, is nog even afwachten maar de Nederlandse fans kwamen vandaag massaal af op de Jumbo Racedagen. Al vroeg in ochtend stonden de toegangswegen richting het circuit al vol en was het zoeken naar een parkeerplek.

Bijzonder aan deze editie is dat de organisatie erin was geslaagd om ook Daniel Ricciardo en voormalig Red Bull coureur David Coulthard in Zandvoort te krijgen. De heren werden speciaal met een helikopter ingevlogen om te voorkomen dat ze te laat op het circuit zouden arriveren.

Voor één fan in het bijzonder kon de dag in ieder geval al niet meer stuk. Zieke Pleun wist niet wat hem overkwam toen zijn grote idool Verstappen ineens bij hem thuis verscheen. Pleun is een 14-jarige jongen met een spierziekte en is helaas niet in staat om naar het evenement te gaan. Dankzij zijn moeder kwam zijn situatie onder de aandacht van het management van Verstappen en een ontmoeting werd dan ook geregeld.


© Twitter Marije_Tweets

Na dit bliksembezoek moest Verstappen dan aan de bak op het circuit van Zandvoort. Samen met teamgenoot Ricciardo en Coulthard verzorgde hij drie demo's waarbij hij zelf reed in de RB8. 

Het uitzinnige publiek genoot zichtbaar en ook de coureurs zelf hebben het duidelijk naar hun zin gehad. Op zijn eigen site liet Verstappen namelijk het volgende weten:  "Dit is echt top, al die mensen die hier speciaal naar toe komen. We hebben geen Nederlandse Grand Prix en dan is dit een bijzonder mooi evenement."

Naast de demo's kwamen Verstappen en Ricciardo ook nog in actie tijdens de zogenaamde caravanrace. Hoewel de heren het in hun eerste rondje nog rustig aandeden, gingen ze in de tweede ronde onder luid gejuich van het publiek helemaal los. Gevolg hiervan was wel dat beide caravans het niet hebben overleefd!

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen