Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen: 'Zou mooi zijn als nieuwe motor drie tienden oplevert'

Red Bull rijdt morgen voor het eerst met de verbeterde Renault-motor. De Red Bull-coureur hoopt dat deze eindelijk een goede stap voorwaarts is.

Monza is op voorhand een zeer lastig circuit voor Red Bull. De Renault-motor komt flink tekort ten opzichte van Mercedes en Ferrari. Zelfs de klantenteams van Haas (Ferrari) en Sauber (Ferrari) kunnen mogelijk dichtbij komen. Max Verstappen kijkt desondanks alleen vooruit.

"Dit is het lastigste circuit voor ons. Deze teams zullen dichterbij ons komen, maar ik denk niet dat ze een bedreiging voor ons zijn, mogelijk dat het in de kwalificatie spannend wordt, maar in de race moeten we voor ze rijden", vertelt de Nederlander aan Motorsport.com. Om de nieuwe Spec-C van Renault is veel te doen. De Franse motorleverancier wisselt bij Hülkenberg de motor, maar durft de overstap naar de nieuwe krachtbron niet aan. Red Bull wisselt wel naar de nieuwe versie, wat risico's met zich meebrengt.

"We hopen op goede prestaties. Als de motor echt drie tienden tijdwinst oplevert is dat geweldig. Vrijdag lijkt het te gaan regenen, maar hopelijk kunnen we toch een goed vergelijk maken en daarna besluiten wat we bij mij gaan doen met de motor." De Nederlander heeft nog de mogelijkheid om één keer van motor te wisselen dit seizoen zonder gridstraf.

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden