© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Max Verstappen: 'Zonder egoïsme geen succes'

20 jun. 2018 10:01 Jan van der Burgt 0 reacties
Als je niet egoïstisch bent, zul je nooit succesvol worden.​ Het is de stellige overtuiging van een rijder die jaagt op grote successen in de Formule 1.

Max Verstappen hoeft niet altijd vrienden te maken

Natuurlijk wordt er veel gezegd en geschreven over Max Verstappen. Waar hij ooit onthaald werd als het wonderkind van de Formule 1, leert hij met name dit seizoen ook om te gaan met kritiek. Die kritiek laat hij echter eenvoudig van zich afglijden. 

Het houdt hem niet bezig. Max Verstappen hoeft ook alleen maar met zichzelf bezig te zijn, want alleen dan kan hij succesvol zijn, zo laat Max Verstappen in gesprek met Red Bull's eigen magazine, Red Bulletin weten.

"Als je succes wilt hebben in de Formule 1, moet je je eigen plekje opeisen in het wereldje. Niet iedereen zal op ieder moment het beste met je voor hebben, maar ik hoef me alleen maar druk te maken om mezelf. Om succesvol te zijn, moet je egoïstisch zijn."

Max legt uit dat hij zonder egoïstische trekjes nooit tot de Formule 1 zou zijn doorgedrongen:

"Duizenden coureurs van over de hele wereld willen in de Formule terechtkomen. Uiteindelijk is dat maar voor twintig van hen weggelegd. Maar dat is in alle sporten zo. In voetbal kan er ook maar één spits worden opgesteld en je staat nu eenmaal niet je plekje af omdat je te doen hebt met anderen."

Overigens is Max Verstappen niet te allen tijde die egoïstische rijder die hij moet zijn om successen te boeken:

"Aan tafel zal ik vragen of ik mag beginnen met eten als anderen het nog niet hebben, hoor. Ik vind alleen niet dat je het koud moet laten worden."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen