Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Mazepin haalt uit naar Haas en beschuldigt ze van valse beloftes

Nikita Mazepin is niet blij met Haas. Het voelt alsof zijn vertrouwen is geschonden, omdat Guenther Steiner had gezegd dat hij door zou kunnen gaan bij de Amerikaanse renstal onder bepaalde voorwaarden.

Nikita Mazepin kreeg afgelopen week te horen dat zijn Formule 1-avontuur bij Haas er op zit. Nadat Rusland Oekraïne binnenviel zag de Amerikaanse renstal geen andere optie dan de contracten met titelsponsor Uralkali en de Russische coureur op te zeggen. In een belegde persconferentie liet Mazepin deze woensdag uitgebreid van zich horen. Als het aan de Rus ligt, dan is zijn tijd in de Formule 1 nog niet voorbij, zo laat hij optekenen tegenover onder meer RacingNews365 . "Ik zie Formule 1 niet als een gesloten hoofdstuk voor mij. Ik blijf in 'race-conditie' en ik ben klaar om een kans te pakken als die komt. Op het moment focus ik me op F1 en op geen enkele andere categorie." Bij Haas wil hij niet terugkeren. Hij vertrouwt de boel daar namelijk niet meer. "Het is goed om alle opties open te houden, maar ik wil zeker niet terug naar een plek waar ze me niet willen hebben." "F1 is een gevaarlijke sport, waarbij je moet kunnen vertrouwen op het team waarmee je werkt. Het draait namelijk om de veiligheid en ik denk dat ik wel kan zeggen dat ik geen vertrouwen meer heb in Haas."

Mazepin baalt van Haas

Volgens de jonge coureur is Haas niet goed met de situatie om gegaan. "Ik geef heel veel om onderlinge relaties. F1 is een unieke sport, omdat het draait om teambuilding, om de chemie die je hebt tussen je collega's om zo de auto in een positie te brengen waarin deze goed kan presteren." "Ik ben enorm teleurgesteld met de manier waarop Haas ermee om is gesprongen. Sinds ik weg ging in Barcelona was ik bezorgd om mijn toekomst", jammert Mazepin, die meent dat hem valse beloftes zijn gedaan. "Mij is verteld dat ik zou kunnen blijven racen als de FIA mij een kans gaf om onder hun regels mee te doen en ik daar mee in zou stemmen. In dat geval zouden ze geen juridische reden hebben om mijn zitje af te pakken."

Mazepin hoorde niet over ontslag

Zelf kreeg Mazepin sinds de test in Barcelona niets te horen en moest hij volgens hem via de media erachter komen dat zijn Formule 1-stoeltje was verloren. "Mijn relatie met Guenther (Steiner, red.) was voorheen heel goed. Als hij iets zei, dan gebeurde het ook zo en geloofde ik 101% van zijn woorden." "Toch heb ik sindsdien niks gehoord van het team. Ik hoorde van mijn ontslag op hetzelfde moment dat zij het naar buiten brachten in het openbaar. Ik ben een jonge gast, 23 jaar, en ik was hier niet klaar voor." "Ik heb geen enkele hint ontvangen, geen steun, geen bericht als 'dit is de beslissing en we gaan het zo naar buiten brengen'. Nee, niets. Ik kwam er op dezelfde manier achter als jullie (de journalisten, red.)", aldus de jonge Rus.

Viaplay
x
Record Alonso pakt na jarenlang racen record van Schumacher af